Fordele ved den nye half-cut solcelleteknologi

Fra standard paneler, til den nyeste teknologi, kaldet “half-cut”
Hvad betyder half-cut?… Er det fordi panelerne er blevet halveret i st√łrrelse eller pr√¶sterer de dobbelt s√• godt?

Ingen af delene, men der er en lang række fordele ved den nye teknologi, som er godt på vej til at blive den nye standard indenfor solcellepaneler.

Grunden til √¶ndringen af teknologien er s√• markant indenfor traditionelle solcellepanelerer, skyldes at man med den nye teknologi, kan f√• langt mere ud af det enkelte panel¬†– b√•de i effekten. pr. panel, men ogs√• ydeevne i forskellige forhold. Teknisk set har man form√•et at halvere cellernes fysiske form i det enkelte panel, s√•dan at det nu er muligt at f√• 120 celler, kontra tidligere 60 i hvert panel – deraf navnet “half-cut”. Det betyder ikke det fysisk set er blevet dobbelt s√• stort eller er dobbelt s√• godt, men der er en lang r√¶kke fordele ved den nye half-Cut teknologi. Vi har dog kun valg at fremh√¶ve 5 klare fordele:

  • H√łjere effektivitet
  • Bedre ydeevne ved diffust lys (fx en gr√•vejrsdag) 
  • P√•virkes mindre af skygge 
  • L√¶ngere ydeevne og levetid 
  • Bedre under h√łje varmeforhold 

– Pr√łv vores gratis prisberegner og f√• et tilbud med de nye paneler her

Er 360 Wp. meget? Og hvad betyder det?
Kort fortalt, s√• betyder 360 Wp. at panelerne kan producere 360 Watt (Wp = wattpeak) ved en solindstr√•ling p√• 1.000, som der gennemsnitligt er i Danmark. Derfor kan man med kun 18 paneler, f√• et solcelleanl√¶g p√• 6,5 kilowatt (18 x 360 w = 6480 watt / 6,5 kW.). Dette som er den anbefalelsesv√¶rdige st√łrrelse for de fleste private husstande da det vil kunne generere ca. 6.500 kWh √•rligt.

Til sammenligning solgte vi, hos Viasol, sidste år, standard paneler med 275 Wp effekt. Ergo skulle man have haft 24 standard paneler sat op, for at få tilsvarende effekt som 18 stk. 360 Wp. half-cut.

Går man endnu længere tilbage, til f.eks. i 2012, hed panelerne 200 Wp. og man skulle dengang have brugt 33 paneler for at opnå samme effekt, på 6,5 kW.

Dermed betyder den nye effekt, med half-cut, at du sparer mange penge p√• at skulle k√łbe f√¶rre paneler.
Isoleret set g√łr det selvf√łlgelig k√łbet billigere, men liges√• interessant, √łkonomisk set, s√• sparer du ogs√• mange penge p√• montagen af panelerne p√• taget – dette som er den st√łrste ikke v√¶rdiskabende udgift der er ved k√łbet af et solcelleanl√¶g. S√• pengene er p√• den m√•de dobbelt sparet – og som man siger; “hvad der er sparet er tjent”.

Det interessante ved sammenligningen er dog mest af alt, at udviklingen har rykket sig s√• meget, p√• s√• kort tid. Fra sidste √•r til nu, er panelerne g√•et 85 Wp. op – fra 275 Wp standard paneler til nu 360 Wp half-cut. Den samme teknologiske udvikling, tog ca. 7 √•r forinden – alts√• fra fra 2012 til 2019. S√• foruden de andre n√¶vnte positive effekter, som f√łlge af half-cut teknologien, s√• er der nu ogs√• sat en ny standard for den samlede effekt et panel kan pr√¶stere, med samme fysiske format.

Som det kan ses i grafen herunder, så har de nye half-cut paneler også betydelig bedre ydelsesgaranti, hvilket er en underbygning af hvor lang tid de lever og hvor effektive de er undervejs. Til forskel vil man efter 25 år, opleve at half-cut paneler producerer +4 procent bedre pr. panel, end de tidligere standard paneler, med kun 60 celler. Det betyder, at panelerne nu også kan opretholde 85% procent ydelses efter hele 25 år Рdette med en garanti fra producenten (læs mere om producenten under billedet).

– Download datablad


Producenten bag half-cut panelerne
Panelerne indk√łber vi hos vores faste leverand√łr og langvarige samarbejdspartner, LONGi, som er verdens f√łrende producent af monokrystalinske solceller. LONGi er pga. deres st√łrrelse medlem af Solar Module Super League (de 6 st√łrste producenter af crystalline silicon)

LONGi er så store og langt fremme, at de har hele værdikæden internt i koncernen (Ingot, wafer, solceller, solcellemoduler), kontra stort set alle konkurrenter.

Derfor er det ofte ogs√• tilf√¶ldet, at selv de st√łrste konkurrenter p√• markedet, her inklusiv nogle fra f√łr n√¶vnte Solar Module Super League, k√łber wafer og celler fra LONGI til deres egen produktion af solcellepaneler –  tilsvarende Apple (iPhone) k√łber deres smartphone sk√¶rme af Samsung, da Samsung er s√• meget l√¶ngere fremme, at de ikke kan tillade sig andet.  

Mere om LONGi
Foruden at LONGi er l√¶ngst fremme p√• mange teknologiske punkter, n√•r det kommer til monokrystalinske solceller, s√• er de ogs√• blandt de bedste og mest stabile virksomheder i branchen. Tilmed driver de den mest b√¶redygtige og gr√łnne forretning. Alts√• k√łber du et produkt fra en producent, som har s√łrget for at k√łbet ikke bare er gr√łnt pga. produktets funktion, men ogs√• fra produktets produktion, hele vejen igennem leveringen til Europa. Sidst, men ikke mindst, s√• er LONGi ogs√• det sikreste sted at k√łbe fra, ift. garantier og generel finansiel sikkerhed:


H√łjeste score p√• finansiel sikkerhed. Alts√• de bedste garantiholdere i branchen:
https://www.pv-tech.org/editors-blog/longi-graded-as-only-aaa-rated-module-supplier-in-q1-2020-pv-moduletech-ban
https://www.saurenergy.com/solar-energy-news/longi-rated-with-highest-altman-z-score-by-bloombergnef


Lige k√•ret til ‚ÄĚTop brand‚ÄĚ i en anerkendt uafh√¶ngig unders√łgelse:
https://en.longi-solar.com/home/events/press_detail/id/227.html

F√łrende b√¶redygtig virksomhed p√• verdensplan:
https://en.longi-solar.com/home/events/press_detail/id/201.html

Vil du h√łre mere?

Vi oplever stor eftersp√łrgsel efter vores solcelleanl√¶g med Sonnen Batteri. √ėnsker du r√•dgivning eller for et uforpligtende tilbud?

Kontakt os allerede i dag og en af vores konsulenter vender hurtigt tilbage.

+45 7020 7474

kontakt@viasol.dk

Hejrevej 39, 3 sal
2400 K√łbenhavn NV

Pr√łv vores online beregner