Variable elpriser – Udnyt det med solceller & batteribank

Tag magten over din strøm tilbage
De fleste danskere har deres største elforbrug mellem 6-10 og 16-21, hvor man laver morgen- og aftensmad og generelt bruger hjemmet. Modsat har man det laveste forbrug kl. 11-15 og 22-05, hvor man er pü arbejde eller sover. Men hvorfor er det relevant viden at forholde sig til?

Jamen, det er det, fordi de kÌre el-distributører ogsü er OBS pü dette og sÌtter elpriserne derefter. Det vil sige, at nür du skal bruge elforsyningen, sü er prisen meget passende skruet højt op og nür du ikke skal bruge det, sü kan du købe det billigt..

Det er frustrerende som forbruger, at der nÌrmest er monopol pü markedet, nür f.eks. el, tariffer, afgifter eller transporten bliver sat op, da det alt sammen er ting som ofte stiger, uanset hvor/hvem du køber dit el fra. Med mindre du selv producerer det.

Hvordan kan du sü udnytte de variable priser og fü bedst mulig økonomi?

Som udgangspunkt, kan et solcelleanlÌg godt virke overdreven i denne sammenhÌng, da solcellerne producerer bedst i middagstimerne, hvor man er pü arbejde og prisen man sparer er lidt lavere. Men i størstedelen af üret, vil solcellerne dog stadig producere flot fra solen stür op, mellem 05-08, til den gür ned et sted mellem kl.17-22.

Men den store fidus, som har gjort købet af et solcelleanlĂŚg rigtig meget vĂŚrd, er at man nu kan tilkoble et hybrid system, hvor man tilkobler en batteribank. Med denne løsning vil produktionen og den lagrede strøm, nemlig passe ideelt ift. perioden du skal holde dig selvforsynende – fra 06-20 – for at undgĂĽ de meget dyre elpriser.

– Prøv Prisberegner og modtag tilbud med solcelleanlĂŚg & batteribank.

Èn daglig cyklus med et hybrid solcelleanlÌg, vil følge kurven vist herunder, hvor man producerer og opmagasinerer store mÌngder strøm i løbet af dagen, for sü at forblive selvforsynende gennem batteribanken, som aflades i løbet af aftenen og natten, indtil denne cyklus kan begynde forfra.

Men kan produktionen og batteribanken sü følge med i løbet af vinteren?

I sommerhalvĂĽret kan du blive tĂŚt pĂĽ 100% selvforsynende, modsat de vĂŚrste vintermĂĽneder (Nov, Dec, Jan, Feb), hvor produktionen vil have svĂŚrt ved at skabe nok strøm, til ogsĂĽ at kunne udnytte batteribanken – se graf herunder eller prøv vores prisberegner og se hvordan det vil se ud med dit forbrug.

Derfor kan det vÌre svÌrere at spare penge i spidsperioden, hvor elprisen er højest. Men frygt ej, det er der ogsü en løsning pü!

… I vinteren har du den fantastiske fordel, at du kan sĂŚtte vores batteriløsning, fra verdens førende producent, Sonnen, til at oplade automatisk i et bestemt tidsrum. PĂĽ den mĂĽde kan du købe strømmen billigt om natten – fra f.eks. 23-05 – for sĂĽ at have et fuldt opladt batteri med billig strøm, som du kan bruge i løbet af dagen, hvor strømmen er dyrest.

Altsü kan du sÌtte anlÌgget til at fungere som en handelsbørs, sü anlÌgget hele tiden holder dig enten selvforsynende, pü egen-produceret el, eller om ikke andet, med billigst mulig el.

– LĂŚs ogsĂĽ vores blog: Sonnen – verdens førende batteribank

SolcelleanlĂŚg & batteribank aflaster elnettet, til hjĂŚlp for alle

Argumentet for at distributørerne vÌlger at hÌve priserne i spidsperioderne, er at vi i Danmark gür mere og mere over til el og dermed i højere grad belaster elnettet, hvilket eldistributørerne mener der skal kompenseres for, og regningen sendes derfor videre til forbrugeren:

“I fremtiden skal vi gøre plads til mere vedvarende energi i vores elnet. Det vil ogsĂĽ blive mere belastet, efterhĂĽnden som flere skifter til varmepumper og elbiler.

Der er brug for nye mĂĽder at styre vores elforbrug pĂĽ. IsĂŚr pĂĽ vinterdage mellem kl. 17 og 20, hvor alle kommer hjem og tĂŚnder lys og laver mad. Det skaber spidsbelastninger, som af hensyn til den grønne omstilling bør udjĂŚvnes mere, end de er i dag.”

https://www.seas-nve.dk/kundeservice/afregning


Det er selvfølgelig ikke noget som elselskaberne selv promoverer, men netop denne problematik er private solcelleanlÌg i høj grad med til at afhjÌlpe. Det skyldes at man ved at fü et solcelleanlÌg, decentraliserer produktionen og süledes producerer sin egen el, uden om elnettet. Det skaber nemlig en ønsket lokal produktion, som isÌr er givende hvis man har varmepumpe og/eller elbil.

Sü foruden det positive grønne aspekt som der selvsagt er i at fü solceller, sü bidrager du faktisk yderligere til den grønne omstilling i Danmark.

Fordelene er opsummeret i billedet herunder – et udklip fra vores online prisberegner

Vil du høre mere?

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlÌg med Sonnen Batteri. Ønsker du rüdgivning eller for et uforpligtende tilbud?

Kontakt os allerede i dag og en af vores konsulenter vender hurtigt tilbage.

+45 7020 7474

kontakt@viasol.dk

Hejrevej 39, 3 sal
2400 København NV

Prøv vores online beregner