Variable elpriser – Udnyt det med solceller & batteribank

Tag magten over din str√łm tilbage
De fleste danskere har deres st√łrste elforbrug mellem 6-10 og 16-21, hvor man laver morgen- og aftensmad og generelt bruger hjemmet. Modsat har man det laveste forbrug kl. 11-15 og 22-05, hvor man er p√• arbejde eller sover. Men hvorfor er det relevant viden at forholde sig til?

Jamen, det er det, fordi de k√¶re el-distribut√łrer ogs√• er OBS p√• dette og s√¶tter elpriserne derefter. Det vil sige, at n√•r du skal bruge elforsyningen, s√• er prisen meget passende skruet h√łjt op og n√•r du ikke skal bruge det, s√• kan du k√łbe det billigt..

Det er frustrerende som forbruger, at der n√¶rmest er monopol p√• markedet, n√•r f.eks. el, tariffer, afgifter eller transporten bliver sat op, da det alt sammen er ting som ofte stiger, uanset hvor/hvem du k√łber dit el fra. Med mindre du selv producerer det.

Graf: https://energi.seas-nve.dk/kundeservice/aftaler-og-priser/timepris/

Hvordan kan du s√• udnytte de variable priser og f√• bedst mulig √łkonomi?

Som udgangspunkt, kan et solcelleanl√¶g godt virke overdreven i denne sammenh√¶ng, da solcellerne producerer bedst i middagstimerne, hvor man er p√• arbejde og prisen man sparer er lidt lavere. Men i st√łrstedelen af √•ret, vil solcellerne dog stadig producere flot fra solen st√•r op, mellem 05-08, til den g√•r ned et sted mellem kl.17-22.

Men den store fidus, som har gjort k√łbet af et solcelleanl√¶g rigtig meget v√¶rd, er at man nu kan tilkoble et hybrid system, hvor man tilkobler en batteribank. Med denne l√łsning vil produktionen og den lagrede str√łm, nemlig passe ideelt ift. perioden du skal holde dig selvforsynende – fra 06-20 – for at undg√• de meget dyre elpriser.

– Pr√łv Prisberegner og modtag tilbud med solcelleanl√¶g & batteribank.

√ąn daglig cyklus med et hybrid solcelleanl√¶g, vil f√łlge kurven vist herunder, hvor man producerer og opmagasinerer store m√¶ngder str√łm i l√łbet af dagen, for s√• at forblive selvforsynende gennem batteribanken, som aflades i l√łbet af aftenen og natten, indtil denne cyklus kan begynde forfra.

Men kan produktionen og batteribanken s√• f√łlge med i l√łbet af vinteren?

I sommerhalv√•ret kan du blive t√¶t p√• 100% selvforsynende, modsat de v√¶rste vinterm√•neder (Nov, Dec, Jan, Feb), hvor produktionen vil have sv√¶rt ved at skabe nok str√łm, til ogs√• at kunne udnytte batteribanken – se graf herunder eller pr√łv vores prisberegner og se hvordan det vil se ud med dit forbrug.

Derfor kan det v√¶re sv√¶rere at spare penge i spidsperioden, hvor elprisen er h√łjest. Men frygt ej, det er der ogs√• en l√łsning p√•!

… I vinteren har du den fantastiske fordel, at du kan s√¶tte vores batteril√łsning, fra verdens f√łrende producent, Sonnen, til at oplade automatisk i et bestemt tidsrum. P√• den m√•de kan du k√łbe str√łmmen billigt om natten – fra f.eks. 23-05 – for s√• at have et fuldt opladt batteri med billig str√łm, som du kan bruge i l√łbet af dagen, hvor str√łmmen er dyrest.

Alts√• kan du s√¶tte anl√¶gget til at fungere som en handelsb√łrs, s√• anl√¶gget hele tiden holder dig enten selvforsynende, p√• egen-produceret el, eller om ikke andet, med billigst mulig el.

– L√¶s ogs√• vores blog: Sonnen – verdens f√łrende batteribank

Solcelleanlæg & batteribank aflaster elnettet, til hjælp for alle

Argumentet for at distribut√łrerne v√¶lger at h√¶ve priserne i spidsperioderne, er at vi i Danmark g√•r mere og mere over til el og dermed i h√łjere grad belaster elnettet, hvilket eldistribut√łrerne mener der skal kompenseres for, og regningen sendes derfor videre til forbrugeren:

“I fremtiden skal vi g√łre plads til mere vedvarende energi i vores elnet. Det vil ogs√• blive mere belastet, efterh√•nden som flere skifter til varmepumper og elbiler.

Der er brug for nye m√•der at styre vores elforbrug p√•. Is√¶r p√• vinterdage mellem kl. 17 og 20, hvor alle kommer hjem og t√¶nder lys og laver mad. Det skaber spidsbelastninger, som af hensyn til den gr√łnne omstilling b√łr udj√¶vnes mere, end de er i dag.”

https://www.seas-nve.dk/kundeservice/afregning


Det er selvf√łlgelig ikke noget som elselskaberne selv promoverer, men netop denne problematik er private solcelleanl√¶g i h√łj grad med til at afhj√¶lpe. Det skyldes at man ved at f√• et solcelleanl√¶g, decentraliserer produktionen og s√•ledes producerer sin egen el, uden om elnettet. Det skaber nemlig en √łnsket lokal produktion, som is√¶r er givende hvis man har varmepumpe og/eller elbil.

S√• foruden det positive gr√łnne aspekt som der selvsagt er i at f√• solceller, s√• bidrager du faktisk yderligere til den gr√łnne omstilling i Danmark.

Fordelene er opsummeret i billedet herunder – et udklip fra vores online prisberegner

Vil du h√łre mere?

Vi oplever stor eftersp√łrgsel efter vores solcelleanl√¶g med Sonnen Batteri. √ėnsker du r√•dgivning eller for et uforpligtende tilbud?

Kontakt os allerede i dag og en af vores konsulenter vender hurtigt tilbage.

+45 7020 7474

kontakt@viasol.dk

Hejrevej 39, 3 sal
2400 K√łbenhavn NV

Pr√łv vores online beregner