Sammenlign konkurrenterne – inverter & batteribank

BÞr du fÄ en batteribank?
Hvis man har et solcelleanlÊg, uden batteribank, sÄ bruger man typisk kun 20-30% af den genererede elektricitet fra solcellerne. Det skyldes at stÞrstedelen af produktionen sker midt pÄ dagen, hvor solen stÄr hÞjest, men husets forbrug er lavest (da man typisk er pÄ arbejde i perioden). Det er af samme Ärsag at batteribanken har sin berettigelse og har gjort solcelleanlÊg til private en lukrativ investering. Med en batteribank har man nemlig mulighed for at fordoble sin selvforsyninggrad, sÄ den kommer helt op pÄ 60-70%. Det sker ved, at al strÞmmen som genereres henover dagen, nu i stedet bliver opmagasineret, sÄ det kan bruges om aftenen/natten og sÄ vidt muligt holde boligen selvforsynende til nÊste dag. NÄr solen sÄ stÄr op igen, og batteribanken er afladet, sÄ begynder processen forfra.

– Ønsker du at se en anbefalelsesvĂŠrdig lĂžsning, ud fra dit unikke forbrug, inden du lĂŠser videre, sĂ„ prĂžv vores prisberegner.

Hvilke batteribanke findes der pÄ det danske marked og hvilken skal du vÊlge?
Software, teknologi, holdbarhed, forventet levetid og ydeevne undervejs, er de vigtigste parametre at forholde sig til, nÄr man skal investere i et hybrid solcelleanlÊg (Hybrid = inverter & batteribank samlet). Herunder fÄr du en sammenligning af produkterne som typisk sÊlges i Danmark. Her hvor vi tager udgangspunkt i det bedste produkt, for at give en forstÄelse af hvad man maksimalt kan fÄ ud af en batteribank. I den sammenhÊng, kan man nemmere forstÄ og sammenligne med de andre produkter og se hvad man gÄr pÄ kompromis med, hvis man vÊlger andet.

– Ønsker du at se et tilbud pĂ„ et solcelleanlĂŠg med batteribank, sĂ„ kan du altid prĂžve vores prisberegner.

Sonnen – verdens fþrende hybridsystem til private 
Med Sonnen fĂ„r du markedets mest innovative og fĂžrende lithium-batteribank, med de hĂžjeste produkt- og ydelsesgarantier (herunder cyklusgaranti). Alene med den intro, er det selvsagt det bedste og mest sikre valg. Men det koster selvfĂžlgelig ogsĂ„ derefter, hvilket ogsĂ„ er noget man skal tage in mente, nĂ„r man investerer i et solcelleanlĂŠg – er det det vĂŠrd?
For nĂ„r vi anbefaler en samlet lĂžsning, enten gennem vores prisberegner eller ved samtale med en af vores konsulenter, sĂ„ forholder vi os til alle dine forbehold og vurderer ud fra flere aspekter – f.eks. dit Ă„rlige forbrug og dit daglige forbrugsmĂžnster, samt om det er til sommerhus, privat bolig eller erhverv. Men som sĂ„ meget andet, sĂ„ gĂ„r kvalitet og pris hĂ„nd i hĂ„nd og i sidste ende skal man holde prisen op imod om det er det vĂŠrd.

Sonnen – hvordan skiller det sig ud ift. konkurrenterne?
Som det fĂžrste unikke og mĂ„ske mest interessante ift. konkurrenterne, sĂ„ skiller Sonnen sig markant ud ved at man kan udvide anlĂŠgget til hver en tid. Det er et meget relevant element at forholde sig til, nĂ„r man laver en investering som denne, da anlĂŠgget gerne skal matche husets forbrug nu, sĂ„vel som i fremtiden. Og da ens forbrug kan ĂŠndre sig radikalt med tiden – f.eks. hvis du fĂ„r elbil eller varmepumpe – sĂ„ vil det i mange tilfĂŠlde nĂŠsten fordoble husstanden forbrug. Derfor vil du gerne kunne udvide anlĂŠgget med flere paneler, ligesom at du gerne vil kunne udvide batteribanken tilsvarende.

Det lyder mĂ„ske som en selvfĂžlge, men det er faktisk kun Sonnen som kan tilbyde dette. For eksempel kan du starte med et 5 kWh batteribanken, men 5 Ă„r efter kĂžbet udvide denne batteribank helt op til 15 kWh. Dette er en markant forskel til mellem Sonnen og konkurrenterne, da du her enten ikke kan opgradere batteribanken efter kĂžb/installation eller skal gĂžre det inden for et halv til maksimalt et helt Ă„r… og hvad sĂ„ hvis du fĂ„r en elbil eller varmepumpe om 2 Ă„r? Ja, sĂ„ er du “fanget” med dit eksisterende anlĂŠg og mĂ„ se dig tilfreds med den selvforsyningsgrad du har.

I forlĂŠngelse, sĂ„ kan man ogsĂ„ udvide selve solcelleanlĂŠgget med flere paneler, da man med Sonnen Hybriden kan tilkoble det Ăžnskede antal ekstra paneler, ud fra hvor meget ens forbrug er steget. I sĂ„dan tilfĂŠlde, vil man mĂ„ske ogsĂ„ skulle tilkoble en lille inverter yderligere, som matcher til de ekstra paneler – men den store og unikke fordel, kontra konkurrenterne, er at man kan sende den nye producerede strĂžm ind pĂ„ dit eksisterende Sonnen batterisystem. AltsĂ„ er du allerede klargjort til situationen hvis den skulle opstĂ„.

Sonnen – markedsledende garantier
Sonnen batteribanken leveres med markedsledende garantier pÄ hhv. 10 Ärs produktgaranti og/eller 10.000 cyklusser ydelsesgaranti. Ydelsesgarantien gÄr pÄ, at batteriet ikke vil vÊre mindre end 70% af dets installerede kapacitet efter de 10.000 cyklusser. Dette er en markedsledende garanti.. Men hvad betyder det i praksis?

Én cyklus er Ă©n fuld op- og afladning, hvilket man kan forvente at bruge Ă©n gang dagligt, i det man lader op i lĂžbet af dagen og aflader aften/nat. Med det in mente, sĂ„ kan man sige, at Ă©n dag er Ă©n cyklus, og dermed, at man har 10.000 dages ydelsesgaranti; hvilket svarer til +27 Ă„r. I virkeligheden sĂ„ nĂ„r man dog ikke altid at fĂ„ opladt eller afladt til fulde hver dag, og hvis man f.eks. kun op eller aflader 50%, sĂ„ tĂŠller det kun for en halv cyklus. Dermed forlĂŠnges de 10.000 dage i princippet. Dog er vi mere konservative nĂ„r vi taler med vores kunder, da vi fortĂŠller at der medfĂžlger en ydelsesgaranti pĂ„ at anlĂŠgget stadig prĂŠsterer +70%, efter ca. 25 Ă„r.

Til sammenligning, sÄ har de nÊrmeste konkurrenter kun ca. halvdelen af Sonnens cyklusgaranti samt lavere ydelsesevne efterfÞlgende. 

Se de tÊtteste konkurrenters garantier herunder: 

Sonnen

 • 10 Ă„rs garanti / 10.000 cyklusser / 70% effekt efter
 • Kan altid udvides (f.eks hvis du fĂ„r elbil)
 • Inverter og batteri skal kĂžbes samtidig
 • Kan ikke sĂŠttes udendĂžrs

Huawei

 • 10 Ă„rs garanti / 4000 cyklusser / 60% effekt efter
 • Kan altid udvides ( f.eks hvis du fĂ„r elbil)
 • Inverter og batteri kan kĂžbes seperat
 • Kan godt sĂŠttes udendĂžrs

Growatt

 • 5 Ă„r garanti / 6000 cyklusser / 60% effekt efter.
 • Kan kun udvides inden for 1 Ă„r.
 • Inverter og Batteri skal kĂžbes samtidig
 • Kan ikke sĂŠttes udendĂžrs

Fronius / LG Chem

 • 10 Ă„rs garanti / 4000 cyklusser / 60% effekt efter.
 • Kan kun udvides inden for 6 mdr.
 • Inverter og batteri skal kĂžbes samtidig
 • Kan ikke sĂŠttes udendĂžrs

   

Kostal / BYD

 • 10 Ă„rs garanti / 4000 cyklusser & effekt efter ikke oplyst
 • Kan kun udvides inden for et halv Ă„r
 • Inverter og batteri skal kĂžbes samtidig
 • Kan ikke sĂŠttes udendĂžrs

Ud over Sonnen tilbyder vi primÊrt Huawei som alternativ i vores produktsortiment. Det skyldes at Huawei er det mest fleksible og fremtidssikrede hybrid system. Dette er isÊr gÊldende hvis man har et lidt mindre forbrug nu og derfor ikke vil kÞbe sig for dyrt ind. Dette da man kan starte med et anlÊg, som kun passer til ens nuvÊrende forbrug, for sÄ at opgradere senere. F.eks. kan man starte med kun at kÞbe inverteren og tilkoble batteribanken senerehen. Og alternativt kan man starte med at tilkoble en lille batteribank, for sÄ at opgradere batteribanken med tiden, hvis ens forbrug skulle stige grunden kÞb af varmepumpe eller elbil.

Derudover, sÄ er Huawei det rigtige valg, hvis du ikke Þnsker eller har plads til at have systemet stÄende indendÞrs. Dette som er gÊldende for mange, men isÊr sommerhusejere.

Sonnen software – Oplad batteribanken med billig strĂžm om natten
Sonnen har flere smarte fordele, sĂ„som at den laver “forecast” pĂ„ vejrudsigten og indtĂŠnker det i, hvordan du fĂ„r bedst nytte at din produktion i lĂžbet af dagene. Tilsvarende finder man ogsĂ„ hos andre producenter, men den mest interessante “feature” som Sonnen anlĂŠgget har, er at man kan sĂŠtte den til at vĂŠre en “handels bĂžrs”. Det skal forstĂ„s pĂ„ den mĂ„de, at anlĂŠgget kan indstilles til at oplade billig strĂžm fra elnettet om natten, til brug om dagen, nĂ„r strĂžmmen er dyrest – dette som isĂŠr er attraktivt om vinteren, hvor der er fĂŠrre soltimer og dermed mindre produktion fra anlĂŠgget. Dermed kan du stadig optimere dit forbrug maksimalt, selv i perioder uden sol. Og med de stigende variable elpriser, som vist herunder, hvor strĂžmmen er meget dyr nĂ„r man skal bruge den, mellem kl.06-10 og 16-20, sĂ„ er der mange penge at spare i det lange lĂžb.
– se ogsĂ„ vores blog: Variable elpriser – udnyt det med solceller & batteribank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://energi.seas-nve.dk/kundeservice/aftaler-og-priser/timepris/

– Ønsker du at se et tilbud pĂ„ et solcelleanlĂŠg med batteribank, sĂ„ kan du altid prĂžve vores prisberegner.

Sonnen Inverter – FĂ„ nytte af ALT din producerede strĂžm
FĂžrst og fremmest, sĂ„ skal man forholde sig til hvad man fĂ„r ud af inverteren. Der er stor forskel i det der hedder output – her hvor der findes smĂ„ invertere pĂ„ 1 kW og store pĂ„ 20 kW. Og forskellen ligger meget banalt i, hvor mange paneler inverteren kan hĂ„ndtere, sĂ„vel som hvad den kan hĂ„ndtere af produceret strĂžm fra solcelleanlĂŠgget. Til private husstande ligger hybrid-inverterne typisk omkring 3-6 kW., da det matcher op med de fleste privates behov, som antages at ligge et sted mellem 2-8000 kWh/Ă„r.

Sonnen inverteren er 4.6 kW. og kan derfor som udgangspunkt tage 4.6 kW. af solcelleproduktion og sende ind i husstanden. Derfor vil man typisk med de fleste hybrid invertere kunne opleve en uudnyttet produktion fra anlĂŠgget hvis man f.eks. har et 6 kWp solcelleanlĂŠg, med en inverter som kan hĂ„ndtere 4.6 kW produktion. AltsĂ„ vil du producere 6 kW, nĂ„r solen stĂ„r hĂžjest, men kun kunne udnytte 4.6 kW, hvilket efterlader 1,4 kW, som ikke bliver brugt. Endnu vĂŠrre er det med de fleste konkurrerende produkter, da de typisk ligger pĂ„ omkring 3 kW. – F.eks. har det meget populĂŠre Growatt Hybrid anlĂŠg kun en 3.6 kW. inverter, hvilket gĂžr at du fĂ„r endnu mindre ind i husstanden eller pĂ„ din batteribank
 Men her skiller Sonnen sig gevaldigt ud, da de har formĂ„et at kombinere inverterens input/output, med batteriets input/output. Det vil sige, at man bĂ„de kan fĂ„ 4.6 kW ind gennem inverteren, samtidig med at man kan sende det resterende ind pĂ„ batteribanken, som har et input/output pĂ„ 3,3 kW. AltsĂ„ kan man samlet set sende 6.5 kW ind i husstanden og batteribanken, samtidig. Dette som igen er modsat alle de konkurrerende produkter, hvor inverterens output er afgĂžrende for, hvad du samlet set kan fĂ„ ind pĂ„ inverter og batteribank – f.eks. vil man med Growatt skulle fordele inverterens output pĂ„ 3.6 kW mellem husstanden og batteribanken, sĂ„dan sĂ„ husstanden kun tager 2 kW. ind og batteriet 1,6 kW.
Ergo kan du med Sonnen udnytte ALT produceret strĂžm fra solcelleanlĂŠgget, modsat alle andre konkurrenter, hvor du kun kan udnytte inverterens begrĂŠnsede output.

Eksempel pĂ„ Sonnen funktionen herunder – dette som tager udgangspunkt I at man har 6,5 kW. solceller pĂ„ taget og dermed udnytter den samlede produktion pĂ„ 6.5 kW., ved at fordele det mellem inverter og batteribank.

– Ønsker du at se et tilbud pĂ„ et solcelleanlĂŠg med batteribank, sĂ„ kan du altid prĂžve vores prisberegner.

Opsummering
Hvad har vi lÊrt, hvad skal du forholde dig til og i sidste ende, hvilke kompromisser vil du tage? Det er i sidste ende en individuel holdning og handling, hvad man Þnsker at gÄ videre med, og vi vores konsulenter er netop til rÄdighed for at hjÊlpe dig med at navigere i, hvad der vil vÊre anbefalelsesvÊrdigt for dig, ud fra din unikke situation. Som som nÊvnt handler det om hvor stort forbrug du har, hvordan dit tag ligger i bÄde hÊldning og retning, samt hvordan dit forbrugsmÞnster er. I forlÊngelse, sÄ er det ogsÄ vigtigt at forholde sig til hvad en varmepumpe eller elbil har af indflydelse, hvis man har det eller forventer at fÄ det.

Med ovenstÄende in mente, sÄ har du dog fÄet indsigt i hvordan du fÄr det maksimale ud af et solcelleanlÊg med batteribank. Og da der er rigtig stort forskel, isÊr i det lange lÞb, sÄ kan det nÊsten uanset din nuvÊrende situation, vÊre det rigtige valg at vÊlge det bedste anlÊg muligt, da det pÄ mange mÄder gÞr dig bedre stillet til fremtidens uforudsete forhold.

Du kan med fordel prĂžve vores prisberegner og se hvad vi umiddelbart anbefaler. Herefter kan du med fordel tage kontakt til en af vores rĂ„dgivere, for at snakke det hele igennem, sĂ„dan sĂ„ du selv er godt klĂŠdt pĂ„ til at tage stilling til, om du skal have et hybrid solcelleanlĂŠg eller om ikke andet, hvilket. Vores prisberegner er gratis at benytte, ligesom at vores rĂ„dgivere stĂ„r gratis til rĂ„dighed – helt uforpligtende.

– PrĂžv vores prisberegner, skriv til os pĂ„ kontakt@viasol.dk eller ring pĂ„ 70207474

Vil du hĂžre mere?

Vi oplever stor efterspÞrgsel efter vores solcelleanlÊg med Sonnen Batteri. Ønsker du rÄdgivning eller for et uforpligtende tilbud?

Kontakt os allerede i dag og en af vores konsulenter vender hurtigt tilbage.

+45 7020 7474

kontakt@viasol.dk

Hejrevej 39, 3 sal
2400 KĂžbenhavn NV

PrĂžv vores online beregner