SunPower – Verdens førende solcelleproducent

Vi hos Viasol er meget stolte af at være de eneste i Danmark, som kan tilbyde SunPower paneler – her mere bestemt SunPowers “Performance” panel, på hele 405 Wp., med Shingled cell teknologi.

Hvem er SunPower og hvorfor er deres Shingled Cell teknologi, så banebrydende at selv NASA bruger dem i rummet?
SunPower er en amerikansk producent, som har været på markedet i 35 år og er anerkendt blandt branchefolk, for at være førende i verden på teknologi og innovation. Og netop det demonstrerer SunPower endnu engang, med deres nyeste patenterede teknologi, indenfor Shingled Cell.

SunPowers teknologi og pionerprojekter ses f.eks. i rumprojekter for NASA og i en lang række professionelle sportsgrene på land, vand og til luft. Foruden det, er de valgt til projekter for flere af verdens største virksomheder, såsom Apple, Toyota, FedEx, Johnson & Johnson og Walmart – men hvorfor lige præcis SunPower?

Foran på alle parametre
Det skyldes først og fremmest de mange positive forbedringer ift. tidligere teknologier, som fremvist i punktform herunder – Fordele som er ekstremt vigtige på kort og lang sigt. F.eks. taler ekstrem holdbarhed, høj ydelse og unik garanti, i sig selv for at vælge SunPower, da det ikke kan findes bedre. Herudover er SunPower fremtrædende som en af de førende bæredygtige virksomheder i solcelleindustrien.

  • Længere ydeevne og levetid 
  • Bedre holdbarhed
  • Højere effektivitet
  • Større effekt i diffust lys (fx en gråvejrsdag) 
  • Påvirkes mindre af skygge 
  • Præsterer bedre i varme og kuldeforhold

Af samme årsag tilbyder de også branchens absolut bedste og længste garantier:

  • 25 års produktgaranti
  • 25 års ydelsesgaranti
  • 25 års servicegaranti

– Prøv vores gratis prisberegner og få et tilbud med de nye paneler her

SunPower performance 3 all black solcelle panel

Fra standard paneler, til half-cut paneler og nu, Shingled Cell
Overordnet kan man sige, at branchen er gået fra at tilbyde “standard” paneler, som gik fra at være blå polykrystalinske celler til sorte monokrystalinske. Og som opfølgning på standard panelerne, med 60 celler pr. enhed, så fandt man i nyere tid ud af at halvere solcellerne i panelerne, sådan så man kom op på 120 celler pr. panel – denne teknologi, som meget oplagt hedder half-cut.
– læs mere om vores Half-Cut paneler fra LONGi her.

Siden da har SunPower udviklet deres patenterede teknologi, indenfor Shingled Cell, og skabt en desto bedre teknologi, som forbedrer stort set alle aspekter af solcellepanelet som helhed:

Forskellen teknisk set
Standard solcellemoduler består af 60-120 celler, der er elektrisk fastgjort ved hjælp af metalskinner. Det betyder at solcellerne på traditionelle solmoduler har huller/mellemrum omkring dem og at samleskinnerne (Busbars) krydser over hver enkelte celle, for at forbinde dem.

Til forskel har SunPower, med den nye Shingled Cell teknologi, formået at få cellerne til at overlappe hinanden og gøre dem elektrisk forbundet, ved hjælp af et elektrisk ledende klæbemiddel. Det eliminerer nødvendigheden af ​​busbars og skaber en fordel, da der ikke er huller mellem solcellerne, som dermed øger overfladearealet af siliciumcellerne i solmodulet. Fraværet af busbars, der dækker cellerne, øger også lyset på solcellerne, hvilket forbedrer elektrisk og mekanisk ydeevne såvel som solmodulets stil.

Standard Mono-Perc

standard solcellepanel med mono perc krystaller

SunPowers Shingled Cell

sunpowers shingled cell teknologi som øger holdbarheden af panelet

Holdbarhed uden lige
I videoen herunder kan du se og lære mere om, hvorfor SunPower tør stille så høje garantier på deres produkter – både i ydelse, men også især i holdbarheden:

Skyggeoptimeret og bedre udnyttet effekt
Den nye Singled Cell teknonolgi i SunPower Performance solcellen, skaber nogle helt unikke fordele når det kommer til f.eks. skygge forhold. Dette kan have stor indflydelse på anlægges samlede effekt, især over mange år.
Herunder kan du se den teknologiske klare fordel ved SunPower Performance, hvis der f.eks. skulle komme skygge fra ét enkelt blad:

Er 405 Wp. meget? Og hvad betyder det?
Kort fortalt, så betyder 405 Wp. at panelerne kan producere 405 Watt (Wp = wattpeak) ved en solindstråling på 1.000 W/m2, som der gennemsnitligt er i Danmark. Derfor kan man med kun 16 paneler, få et solcelleanlæg på ca. 6,5 kilowattpeak (16 x 405 w = 6480 watt / 6,48 kW.). Dette som er den anbefalelsesværdige størrelse for de fleste private husstande, da det vil kunne generere ca. 6.000 kWh årligt.

Til sammenligning solgte vi, hos Viasol, i 2019, standard paneler med 275 Wp effekt. Ergo skulle man have haft 22 standard paneler sat op, for at få tilsvarende effekt som 16 stk. 405 Wp. Shingled Cell paneler fra SunPower.

Går man endnu længere tilbage, til f.eks. i 2012, hed panelerne 200 Wp. og man skulle dengang have brugt 30 paneler for at opnå samme effekt, på 6 kW.

Højere effekt pr. panel = færre paneler nødvendig = flere penge sparet
Isoleret set gør det selvfølgelig købet billigere, men ligeså interessant, økonomisk set, så sparer du også mange penge på montagen af panelerne på taget – dette som er den største ikke værdiskabende udgift der er ved køb af et solcelleanlæg – og som man siger; “hvad der er sparet er tjent”. Desuden efterlader man også mere plads på taget, til evt. udvidelse senere hen, hvis dit strømforbrug skulle ændre sig radikalt, f.eks. ved køb af elbil eller varmepumpe.

Mens de ovenstående positive økonomiske effekter fra SunPowers paneler er noterbare, så er den vigtigste økonomiske parameter de markant forbedrede garantier. Når man foretager en langsigtet investering som solpaneler, er det nemlig vigtigt at man får mest muligt ud af købet, og det er lige præcis her at SunPower er de absolut førende i industrien:

SunPower Power Warranty som er bedre end industri standarden

Som det kan ses i grafen, så har de nye paneler en betydelig bedre ydelsesgaranti, hvilket er en underbygning af hvor lang tid de lever og hvor effektive de er undervejs. Til forskel vil man efter 25 år, opleve at Shingled Cell paneler klarer sig væsentlig bedre end andre paneler, hvilket selvsagt betyder meget økonomisk ift. besparelserne som følger.

SunPower product warranty er langt bedre end industri standarden med hele 25 års garanti

Ud over den højere effekt pr. panel, så får du også en markedsførende garanti fra producenten, på hele 25 år produktgaranti – dette til forskel fra branchestandarden, hvor der typisk gives 10 års produktgaranti.

Men kan SunPower stå inde for deres garantier?
Med garantier på 25 år er det selvfølgelig relevant at vide om virksomheden stadig eksisterer hvis behovet opstår, i tilfælde af produktdefekt – det er generelt et meget vigtigt emne ved køb, da branchen i mange omgange har oplevet konkurser, både blandt store og små producenter. Og så er dine garantier, intet værd.

Som tidligere nævnt er SunPower et firma der har eksisteret i over 35 år, de er børsnoteret på NASDAQ og er desuden ejet af energikæmpen, Total S.A. Foruden det er de også i samarbejde Bank of the West som støtter dem finansielt, og har så sent som i 2020 fået en milliard dollar i kapital fra Technology Credit Union.

SunPowers finansielle situation er dermed enormt stabil, og som de førende innovatorer på markedet fremstår fremtidsudsigten for firmaet som meget positiv.

Sunpower er støttet at tech credit union
Sunpower er støttet af Bank of the west bnp paribas
Sunpower er ejet af Total

Bæredygtighed, Kundetilfredshed & SunPower
Udover at SunPower har de førende produkter på markedet, er de førende i branchen indenfor bæredygtighed og kundetilfredshed.

Det er efterhånden velkendt fakta at SunPower er blandt de mest grønne i industrien. År efter år vinder de priser for deres bæredygtighed. Det gælder både virksomhedens bæredygtige produktion, bæredygtig innovation og det at føre de mest bæredygtige produkter på markedet. Så med produkter fra SunPower, kan man være sikker på at produkterne fra start til slut, er blevet produceret på en bæredygtig og samfundsbevidst måde – og at de langsigtet hjælper til at lette belastningen på miljøet med hver eneste husstand som får SunPower paneler installeret.

SunPower vandt 2014 sustainable business award i the guardian magasinet
Sunpower vandt 2019 sustainability award i pv magazine

Med hensyn til kundetilfredshed er SunPower også i toppen. En BBB (Better Business Bureau) rating er en samlet vurdering af et firmas evne til at svare og håndtere kundeklager. SunPower har en A+ vurdering fra BBB, hvilket vil sige, at skulle der være problemer eller spørgsmål, så er SunPower det rette sted at have købt paneler fra.

SunPowers kundeservice er også reflekteret hos deres installatører og samarbejdspartnere. Med SunPowers ‘Advantage Program’ kræver de et dybdegående træningsprogram til alle installatører af deres produkt, hvilket sikrer at de først og fremmest er kvalificeret til at installere, men også at de har en enorm kendskab til selve produkterne. Efter at træningsprogrammet er bestået af installatøren, bliver de derefter en såkaldt; certificeret SunPower Advantage Installer – en certificering som kræver at installatøren tager genopfriskningskurser hvert halve år, for at beholde certificeringen. På grund af SunPowers tillid til træningsprogrammet og deres produkter, så tilbyder de også en ekstra garanti til deres kunder, hvis altså installatøren er certificeret igennem SunPower Advantage.

Dermed kan SunPower tilbyde de bedste produkter tilgængelige på markedet, med garanti for suveræn kundeservice og installation – samt et bæredygtigt produkt fra top til bund.

Her hos Viasol er vi derfor utrolig stolte af at være officiel partner til SunPower, samt at vi har landsdækkende installatører certificeret igennem SunPower Advantage træningsprogram.

Vil du høre mere?

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlæg med Sonnen Batteri. Ønsker du rådgivning eller for et uforpligtende tilbud?

Kontakt os allerede i dag og en af vores konsulenter vender hurtigt tilbage.

+45 7020 7474

kontakt@viasol.dk

Hejrevej 39, 3 sal
2400 København NV

SPAR 500 KR. PER PANEL

Vil tilbyder lige nu hele 500 kroners rabat per SunPower Performance 6 panel, når du køber et solcelleanlæg m. batteribank