Dobbelt håndværkerfradrag slutter nu – hvad betyder det for dig?

– I denne blog vil vi gå i dybden omkring det dobbelt håndværkerfradrag, og forklare hvordan du bedst muligt kan udnytte det

 

Det dobbelte håndværkerfradrag

 I de senere år har der været en stigning i håndværkerfradraget. I 2020 endte tallet på hele 12.500 kr., som kunne trækkes fra prisen på håndværksydelser. Så kom Covid-19 krisen, og Danmark stod et sted økonomisk hvor befolkningen ikke var glade for at bruge penge – og især ikke på ting såsom hus forbedring. Så hvad var løsningen? – Dobbelt håndværkerfradrag.

Som de fleste nok er bekendt med valgte regeringen at fordoble håndværkerfradraget i 2021, i et forsøg på at sætte gang i den danske økonomi. Dermed gik det mulige fradrag altså fra at være små 12.500 pr. person, til hele 25.000 kroner. Men, det var en midlertidig løsning på problemet, og problemet er som bekendt også på vej ud – vi er på vej tilbage til den stærke danske økonomi som vi kender. Det betyder at fra 2022 vil fradraget igen blive reduceret til 12.500 kroner, hvis ikke helt fjernet.

 – Ønsker du at se et tilbud på et hybrid solcelleanlæg med håndværkerfradrag indberegnet, så kan du altid prøve vores prisberegner.

 

 

 

Opsætning af solceller kan benytte sig af det dobbelte håndværkerfradrag

 

 

 Opsætning af et solcelleanlæg fra Viasol

Håndværkerfradrags ordningen i 2021

Der er to typer håndværkerfradrag. Den første type er fradraget til service ydelser. Dette fradrag kan indebære alt fra rengøring til vinduespudsning, men har generelt ikke meget med håndværk og boligforbedring at gøre. I denne type er det muligt at fradrage 25.000,- kroner pr. voksen person i husstanden.

Den anden type fradrag, og den der er mest interessant når vi snakker om solceller, er fradraget til håndværksydelser. Håndværksydelser kan være mange ting, heriblandt montage af solceller. Fradraget gælder for selve arbejdslønnen som indgår under håndværket. Dermed kan der altså ikke fradrages på prisen af materialer. For håndværksydelser ligger fradraget, ligeså som med service ydelser, på 25.000,- kroner pr. voksen person i husstanden. Dermed kan du altså med to voksne mennesker i husstanden fradrage hele 50.000,- kroner.

Ønsker du at se et tilbud på et hybrid solcelleanlæg med håndværkerfradrag indberegnet, så kan du altid prøve vores prisberegner 


 

Hvordan virker det dobbelt håndværkerfradrag helt praktisk?

Som udgangspunkt kan alle som får lavet håndværk til privaten, benytte sig af den ekstra besparelse som håndværkerfradraget tilbyder. Som tidligere nævnt er der et par begrænsninger, f.eks at det kun er selve arbejdslønnen du kan få fradrag på. Dertil skal arbejdet også udføres på en grund som du betaler ejendomsskat på, og arbejdet skal omhandle udvalgte energiforbedringer og/eller klimatilpasning. Her er montage af et solcelleanlæg selvfølgelig inkluderet. 

Det skal også noteres, at selve betalingen skal foregå digitalt. Det vil sige at kontanter ikke kan benyttes, men at betalingen skal foregå med dankort, MobilePay eller netbank, for at håndværket er berettiget håndværkerfradraget.

 

 For at indberette håndværkerfradraget er der 5 simple steps:

 

  1. Gå til din personlige side på TastSelv
  2. Log ind med dit NEM ID
  3. Gå til forskudsopgørelse og vælg det år hvor du har fået udført håndværkerarbejdet.
  4. I feltet “Håndværkerfradrag” indtaster du beløbet som håndværkerens arbejdsløn udgør.
  5. Udfyld firmaets CVR-nummer, betalingsdatoen og den samlede arbejdsløn, når der bedes om det.
  6. Beløbet vil derefter indgå i din årsopgørelse.

For at få dobbelt håndværkerfradrag for arbejde udført i 2021, skal arbejdet været betalt senest d.28 februar 2022.

Du kan som altid prøve vores prisberegner og se et tilbud med håndværkerfradraget indberegnet. Dog er dette kun et skøn. For at få et præcist bud på hvor meget håndværkerfradraget kan komme op på, er det nemmeste at kontakte os på nummeret: 70207474

 Håndværkerfradraget kan benyttes til opsætning af solceller på dit tag

 

 

Fremtidsudsigten for håndværkerfradraget

 

 

 Med udgangen af 2021, ser vi også det der ligner udgangen af Covid-19 i Danmark. Derfor kommer vi i den næste periode til at se Danmarks økonomi vende tilbage til det den var før. Mens det selvfølgelig er fantastisk, betyder det desværre at håndværkerfradraget med meget høj sandsynlighed kommer til at ligge nede på de 12.500,- kroner, fra 2022 og fremefter. Det er dog fra politisk side igen oppe at vende om det overhoved skal eksisterer, i det at håndværkerbranchen i øjeblikket boomer – altså er påstanden at det ikke er nødvendigt, for at motivere folk yderligere til at renovere.

 

 

 

Derfor er der altså ikke lang tid igen til at udnytte det forhøjede håndværkerfradrag, og hvis du ikke får brugt det før udgangen af året, er det nærmest som at kaste penge ud af vinduet.

 

Her hos Viasol specialiserer vi i løsninger for opsætning af solcelleanlæg m. batteribank. Montage af solcelleanlæg har i år været en meget populær måde at få udnyttet fradraget på, da det først og fremmest er en af de få godkendte forbedringer, og dertil har en stor håndværker omkostning at tage fra.

 

Ønsker du at se et tilbud på et hybrid solcelleanlæg med håndværkerfradrag indberegnet, så kan du altid prøve vores prisberegner.

 

Vil du høre mere?

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlæg med Sonnen Batteri. Ønsker du rådgivning eller for et uforpligtende tilbud?

Kontakt os allerede i dag og en af vores konsulenter vender hurtigt tilbage.

+45 7020 7474

kontakt@viasol.dk

Hejrevej 39, 3 sal
2400 København NV

Prøv vores prisberegner nu 

Svar på 3 hurtige spørgsmål, og få et hurtigt overblik over dine mulige besparelser med solceller - det tager kun 2 minutter!