Håndværkerfradrag forsvinder i marts – benyt det mens du kan

Regeringen lukker for håndværkerfradraget 1. april

I en tid hvor regeringen sætter stort fokus på den grønne omstilling, lukker de for muligvis den største hjælp til private, som ønsker grøn energirenovering; håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget har siden dets indførelse været en stor hjælp til private, der ønskede at få en form for energirenovation. Et tiltag som i første omgang fik sin eksistensberettigelse efter ’07 finanskrisen, for at sætte skub i håndværkerbranchen. Siden da er branchen kommet sig godt, og blomstrer tilmed – dermed menes det ikke at være nødvendigt længere. Derfor har regeringen valgt at lukke det ned permanent d. 1 april. 

Men er det virkelig det rette tidspunkt at lukke ned for det?
Det har aldrig været mere aktuelt end nu med håndværkerfradrag til energirenoveringer, da Danmark har store ambitioner om at nå diverse 2030 klimamål, og derfor har brug for langt mere bæredygtig energi. Dette især nu midt i en kæmpe energikrise, som ikke ser ud til at slutte foreløbigt. 

Uanset, så er det nu sidste chance, hvis du skal nå at nyde godt af dit håndværkerfradrag. For regeringen har valgt at lukke det ned permanent fra d. 1 april. Dermed skal du både nå at få monteret solcelleanlægget, såvel få lavet elinstallationen af inverteren og batteribanken, inden d.1 april. 

Er man 2 personer i husstanden kan man få håndværkfradrag, på arbejde helt op til 25.000 kr. og dermed få tæt på 7.000 kr. tilbage i SKAT. Altså en gratis rabat, uafhængigt af aftalen du laver med os om et solcelleanlæg. 

Den ekstraordinære rabat gør det samlede regnestykke og tilbagebetalingstiden på solcelleanlægget, væsentlig bedre. Så det, sammenholdt med de ekstremt stigende elpriser, grundet den nuværende energikrise, gør det til den bedste periode nogensinde at købe et solcelleanlæg – større rabat og større besparelser på elregningen. 

Så går du med tankerne om at få et anlæg, så skynd dig at prøve vores prisberegner og få booket dig ind til både montage og installeret inden d. 1 april – grundet situationen er vi allerede nu booket meget op frem mod april. 

Få et uforpligtende tilbud nu

Er du interesseret i et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg, så klik ind her og prøv prisberegneren.

Svar på 4 simple spørgsmål - så beregnes et anbefalelsesværdigt solcelleanlæg ud fra dine svar, som giver dig den optimale løsning til at blive selvforsynende. 

Hvad er et godt solcellepanel?

Solceller og Watt peak

Watt peak (Wp) er den mest populære måleenhed når det kommer til ydeevne af solceller og solcelleanlæg. Et solcellepanels Wp. er den maksimale mængde elektricitet i kW, som et panel kan generere under optimale forhold. 

Hvad er en god Watt peak?

Et panels Wp. siger noget om hvor meget et helt solcellepanel kan producere på et givent tidspunkt. Her er der dog en vigtig faktor at tage in mente, nemlig størrelsen på panelet. Der findes nemlig mange overdimensionerede paneler som praler af Wp. på over 400, men det vil i langt de fleste tilfælde være grundet en meget stor panel overflade.

Hvad skal jeg kigge efter? 
For at kunne sammenligne paneler, skal man i stedet forholde sig til, hvilket paneler der præsterer bedst, ud fra samme fysiske mål (standard mål til private). Og her er det bærende at vurderer ud fra; hvilken teknologi der bliver brugt, samt hvilket producent som står bag. 

Producenten af panelerne er vigtigt, da der er stor forskel på garantierne som stilles for produkterne, såvel den finansielle sikkerhed omkring, at de ikke går konkurs – dette som er sket ofte i branchen, hvilket betyder at garantierne frafalder. 

Overordnet har industrien udviklet sig fra have hvad vi kalder standard paneler (Mono PERC), med 60 celler pr. panel, til at man udviklede samme type paneler, til det der hedder half-cut, hvor man halverede cellerne og dermed fik 120 celler pr. panel – dette som er blevet den nye standard. Men det nyeste i branchen er Shingled Cell teknologi, som har nye teknologiske, såvel længere levetid og bedre ydelse undervejs. Dette som naturligt bliver fulgt op med længere og bedre garantier. 

Hos Viasol kan vi tilbyde 360 Wp. Half-cut paneler, fra verdens største producent af monokrystalinske paneler, LONGi, samt 375 Wp. Shingled Cell paneler, fra verdens førende solcelleproducent, SunPower – se mere om disse herunder: 

Sunpower solceller på tag opsat af viasol

Mono PERC solceller

Mono PERC er standarden indenfor solceller. Langt de fleste billigere paneler benytter denne teknologi, dog er de individuelle solceller sat sammen med såkaldte ‘busbars’. Disse busbars er reelt set bare måden at solcellerne er forbundet, men det betyder altså at overfladearealet af aktive solceller er reduceret på grund af disse mellemrum. 

Half-cut solceller

Half-cut mono PERC er som det lyder; mono PERC solceller som er halveret. Dette har nogle små fordele i forhold til holdbarhed og ydeevne, men de har ellers de samme problemer som normale mono PERC. Ligesom mono PERC har de også stadigt problemer med produktion i skyggeforhold, da lidt skygge kan påvirke hele solcellepanelet. 

Shingled Cell solceller

Shingled cell teknologien er den nyeste udvikling indenfor solceller, hvor de individuelle solceller overlapper hinanden. Dette fjerner nødvendigheden af busbars, og tillader dermed at mest muligt af overfladen er benyttet. Dertil har shingled cell solceller også langt bedre effektivitet i skygge eller delvis skygge forhold. 

SunPower

SunPower er den absolut førende solcelleproducent i verden når det kommer til kvalitet, ydeevne og holdbarhed. De er en af de ældste spillere på markedet og ligger stadig i toppen på alle parametre.

Vi er her hos Viasol meget stolte af at have de ekslusive rettigheder til at sælge SunPower produkter i Danmark. Som SunPower får nyere og bedre produkter vil vi sikre at de også bliver tilgængelige i Danmark, men solpanelerne er nu nået et punkt hvor der er ingen tvivl om at det er en gyldig investering.

SunPower Performance 3:

  • 375 Watt peak
  • 25 års service-, ydelses-, og produktgaranti
  • Shingled cell solcelle teknologi
  • Helt sort og stilrent design

Læs mere om panelerne her

Et peformance 3 solcellepanel fra sunpower som er helt sort
longi solcellepanel med half-cut mono perc teknologi

LONGi

LONGi er i deres egen respekt også en leder på markedet, dog mere bare i ren og skær størrelse, da de er den absolut største solcelleproducent på markedet.

Her hos Viasol benytter vi oftests LONGi’s paneler til vores lavpris løsninger.

LONGi All-Black Half-Cut:

  • 360 Watt peak
  • 25 års ydelsesgaranti
  • 12 års produktgaranti
  • Half-Cut mono PERC solcelle teknologi

Læs mere om panelerne her

Vil du høre mere?

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlæg med Sonnen Batteri. Ønsker du rådgivning eller for et uforpligtende tilbud?

Kontakt os allerede i dag og en af vores konsulenter vender hurtigt tilbage.

+45 7020 7474

kontakt@viasol.dk

Hejrevej 39, 3 sal
2400 København NV

NYTÅRSKAMPAGNE

50% på alle batteriudvidelser i Januar måned! 

Hos Viasol tilbyder vi i hele januar måned 50% på alle batteriudvidelser, ved køb af et nyt hybridanlæg. 

Det gør det muligt at spare op mod 30.000 kr