»

Seneste blogs:


Alt om finansieret solcelleanlæg – kan det betale sig?

Author

Magnus Stjernegaard

--IMAGE MISSING--
 • Hvad er renten?
 • Kan jeg få det rentefrit?
 • Hvad er tilbagebetalingsperioden?
 • Hvad er ÅOP og hvor høj er den?
 • Kan jeg afdrage større beløb af hen af vejen?
 • Kan jeg indfri / omlægge lånet senere hen?

Prøv vores prisberegner her hvis du ønsker et tilbud på et finansieret solcelleanlæg, inden du læser videre.
 

Få svar på det hele her:

Viasol har haft samarbejde med flere forskellige finansieringspartnere gennem tiden. Det skyldes, at vi altid er i forhandling med de respektive udbydere, for altid at kunne tilbyde de bedste og mest sikre lånemuligheder til vores kunder.

 

Men hvad går vi op i, i vores forhandlinger med bankerne? Og hvad har det af fordele for dig?
 

Vores ultimative mål er 2 ting. At kunne tilbyde rentefri lån med højest mulige lånebeløb eller lån med lav rente og lang løbetid – så du kan få et finansieret solcelleanlæg billigst muligt.
 

I forlængelse heraf, handler det naturligvis også om at sikre en fleksibel og nem ansøgningsproces, samt sikre at der er sikkerhed og tryghed omkring virksomheden der udsteder lånet og agerer långiver.
 

Af samme årsag skiftede vi for nyligt bankpartner, således at vi nu står endnu stærkere end før på alle parametre.
 

Nu kan vi tilbyde:

 • 120.000 kr., rentefrit lån, med op til 60 mdr. (5 år) tilbagebetaling
 • 350.000 kr., rente 2,95%, med op til 180 mdr. (15 år) tilbagebetaling
 • 0 DKK i sikkerhedsstillelse i form af pant i aktiver, hus, bil eller sikkerhed på anden vis
 • Fleksibel afdrag & indfrielse før tid helt uden ekstraomkostninger
 • Ansøg med NemID og få svar indenfor 5 min.
 • Stor stabil international bank

 

Foruden at få bedre lån, så er vi også gået fra en langsommelig låneproces, hvor man tidligere skulle fremsende gamle lønsedler, opgørelser, kontooplysninger m.m. til at vi nu helt enkelt blot kan sende et link, hvorfra at man kun skal søge med NemID og får svar 5 min. senere.
 

– Prøv vores prisberegner med finansiering her.

 

Men hvad kan bedst betale sig?

Kontant betaling

Som udgangspunkt er der aldrig noget der overgår at betale kontant – ikke når du køber hus, bil, cykel, mobil eller i denne anledning solcelleanlæg, luft-luft pumper eller ladestandere. Dette da man slipper for alle omkostninger forbundet med at tage et lån.
 

Hvis man overvejer at optage et lån, så er der ikke noget bedre formål end at låne til en grøn investering som et solcelleanlæg. Dette skyldes, at man reelt låner til et grønt elproduktionsanlæg, der vil nedbringe en udgift man allerede har, nemlig din elregning. Netop derfor kan finansieringen af solcelleanlæg generelt tilbydes på meget attraktive vilkår med lav rente og uden hæftelse.

Rentefrit lån (Op til 60 mdr.)

Det tætteste man kommer på kontant betaling, er som udgangspunkt at tage et rentefrit lån. Dette som vi kan tilbyde helt op til 120.000 kr., med afdrag over 5 år. Det eneste der gør det en smule dyrere end kontant betaling, er at ÅOP’en (Samlede omkostninger) inkluderer små gebyrer ved de månedlige afdrag, såvel som et stiftelsesgebyr på 10%. Men alt i alt får du med det rentefrie lån, et økonomisk attraktivt lån, med konstante mdl. tilbagebetalingsbeløb, over en kort periode.

 

2,95% finansiering (Op til 180 mdr.)

Selvom ovenstående måske lyder mest attraktivt, så går ca. 80% af vores private kunder som vælger et finansieret solcelleanlæg, videre med lavrente lånet, på 2,95%. Men hvorfor så det?

 

Det skyldes både at lånebeløbet går op til 350.000 kr., samt at renten trods alt er så lav og tilbagebetalingsperioden så lang, at man med denne mulighed kan få finansieret sit køb, med så lave afdrag om måneden, at besparelserne fra solcelleanlægget overstiger afdragene – dette er endda alt inkl. (ÅOP), såsom stiftelsesomkostninger og andre små gebyrer. Så hvis du vælger 180 mdr. tilbagebetalingsperiode, så vil solcelleanlægget i princippet være selvfinansierende indtil det er udbetalt.

 

– Prøv vores prisberegner med finansiering her.

 

Er man bundet til den aftalte afdragsperiode?

Ja og nej. Selvfølgelig skal du tilbagebetale hele beløbet du har lånt, og hvis du har valgt 180 mdr. afdragsperiode, så vil det også være udgangspunktet. Men vi har i vores forhandlinger lagt meget vægt på, at det skal kunne være muligt at afdrage større beløb om måneden hvis ønsket, ligesom at det skal være muligt at indfri lånet til enhver tid. Dette således, at det også er muligt at omlægge lån senere hen om ønsket.

 

Derfor kan man, som noget ret unikt, til enhver tid og helt uden ekstraomkostninger betale flere penge ind i afdrag og derved nedbringe løbetiden – eller helt indfri lånet hvis man ønsker at afvikle lånet fuldt.

 

– Læs mere om solcelleanlæg og batteribanker her.

Lav din egen strøm med solceller

Gør som vores +5.000 kunder

Spar op til 70% på din elregning

Vi rådgiver, monterer og servicerer

IMAGE MISSING