»

Seneste blogs:


Elafgift 2023

Author

Magnus Vöge

--IMAGE MISSING--

Elafgiften er en afgift, der pålægges forbrugere af elektricitet. Det er en del af den danske energipolitik – og bruges til at finansiere forskellige offentlige udgifter og incitamenter til grøn omstilling. 
 

Elafgiften har ændret sig flere gange i løbet af 2023. Fra 1. januar 2023 til 30. juni 2023 var elafgiften nedsat til 0,8 øre pr. kWh for elforbrug. Det skete i forbindelse med vinterhjælpen, hvor elafgiften blev sænket til EU’s minimumssats – blandt andet for at sikre, at det fortsat ville være attraktivt at vælge el som en del af den grønne omstilling.
 

Dog skal man fra 1. juli 2023 igen betale den normale elafgift, som lyder på 69,7 øre. 

Reduceret elafgift

Man kan også få reduceret elafgift, hvis man har et årligt elforbrug på mere end 4.000 kWh. Hvis du forbruger for mere end de 4.000 kWh, vil elafgiften reduceres til 0,8 øre pr. kWh. Det gælder også solcelleejere (gælder kun for helårsboliger og sommerhuse) 

Den reducerede elafgift fordeles over hele året. Du kan kun få reduceret elafgift, hvis din bolig er registreret enten med jordvarmeanlæg, varmepumpe eller anden elvarme som den primære varmekilde i BBR-registeret.

Mere om elafgiften

Elafgiften er en afgift, der skal betales til staten for at dække omkostningerne ved at producere og levere elektricitet til forbrugerne. 

Elafgiften udgør ca. 37% af din elregning og er derfor den største del af elregningen. Elafgiften bliver både bestemt af danske og internationale love. Danmark betaler generelt nogle af de højeste elafgifter i Europa. 

Af den grund, kan der være store besparelser at hente ved at du bliver selvforsynende med energi. Særligt hvis du får koblet til solcelleanlæg til en batteribank, kan du udnytte solens energi hele døgnet. 

Med kombinationen af solcelleanlæg og batteribank kan du opnå en selvforsyningsgrad på helt op til 70% – og det vil give en besparelse på 70% af din samlede elregning. 

Hos Viasol hjælper vi dig i gang med anskaffelsen og installation af dit solcelleanlæg, så du hurtigt kan få del i de store besparelser. 

Få et uforpligtende tilbud nu


Er du interesseret i et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg, så klik ind her og prøv prisberegneren.


Svar på 4 simple spørgsmål - så beregnes et anbefalelsesværdigt solcelleanlæg ud fra dine svar, som giver dig den optimale løsning til at blive selvforsynende.

Refusion af elafgift for elbilejere

Har du elbil – eller overvejer du at anskaffe én? Elbilejere har ret til at få refunderet elafgiften for den strøm, de bruger til at lade bilen op derhjemme. Dog skal der stadig betales moms for strømmen. 

Læs mere her

Hvordan ser udviklingen ud frem til 2030?

2023.webp

*Kilde: Finansministeriet

Elafgiften forventes at blive sænket i mindre bidder frem til 2030. Her forventes den at være en tredjedel lavere, end den er på nuværende tidspunkt. Her ses en oversigt over elafgiften – eksklusive moms – frem til 2030.

Kvalitet, ydelse og innovation

--Image Missing--

Køb

Betal kontant eller få finansiering uden binding og lav rente.

--Image Missing--

Levering

Vi leverer hele anlægget dagen inden den aftalte monteringsdato.

--Image Missing--

Montering

Inden opsætning besigtiger vores erfarne montører husstanden.

--Image Missing--

Papirarbejde

Vi klarer papirarbejdet til Energistyrelsen og din el-distributør.

Lav din egen strøm med solceller

Gør som vores +5.000 kunder

Spar op til 70% på din elregning

Vi rådgiver, monterer og servicerer

IMAGE MISSING