»

Seneste blogs:


Finansieret solcelleanlæg med Viasol – kan det betale sig?

Author

Magnus Stjernegaard

--IMAGE MISSING--

Er et finansieret solcelleanlæg en god investering?

Solceller tilbyder dig månedlige besparelser på din elregning, men kan besparelserne opveje afdragene på lånet?

 

Et solcelleanlæg er en investering af en stor størrelsesorden. Derfor er det ofte ikke muligt for vores kunder at betale kontant, hvorfor vi altid tilbyder en attraktiv finansieringsløsning. Dette selvfølgelig for at sikre at flest muligt har adgang til et solcelleanlæg, men også da det i de fleste tilfælde stadigt kan være en rigtigt god investering.

 

Viasol har haft samarbejde med flere forskellige finansieringspartnere gennem tiden. Det skyldes, at vi altid er i forhandling med de respektive udbydere, for at kunne tilbyde de bedste og mest sikre lånemuligheder til vores kunder. Her har vi fokus på de nedenstående punkter, for at kunne give de absolut bedste låneforhold:

 

 • Hvad er renten?
 • Kan jeg få det rentefrit?
 • Hvad er tilbagebetalingsperioden?
 • Hvad er ÅOP og hvor høj er den? 
 • Kan jeg afdrage større beløb af hen af vejen?
 • Kan jeg indfri / omlægge lånet senere hen?

 

Vi vil i denne blog give et overblik over vores lånemuligheder, samt tage et dybdegående kig rentabiliteten af finansierede solceller:

 

Lån sikkert med Viasols partnerbank – Santander

 1. Vores låneforhold
 2. Hvad kan bedst betale sig?
  1.  Kontant betaling
  2. Rentefrit lån
  3. 2,95 % finansiering
 3. Vores anbefaling

 

8600-Silkeborg-gård-scaled-e1665507683152.jpeg

Lån med Viasol – hvordan vi vælger vores partnerbank

 

Viasol har haft samarbejde med flere forskellige finansieringspartnere gennem tiden. Det skyldes, at vi altid er i forhandling med de respektive udbydere, for altid at kunne tilbyde de bedste og mest sikre lånemuligheder til vores kunder.

 

Men hvad går vi op i, i vores forhandlinger med bankerne? Og hvad har det af fordele for dig?

 

Vores ultimative mål er 2 ting. At kunne tilbyde rentefri lån med højest mulige lånebeløb eller lån med lav rente og lang løbetid – så du kan få et finansieret solcelleanlæg billigst muligt.

 

 I forlængelse heraf, handler det naturligvis også om at sikre en fleksibel og nem ansøgningsproces, samt sikre at der er sikkerhed og tryghed omkring virksomheden der udsteder lånet og agerer långiver.

 

Af samme årsag har vi flere gange skiftet partnerbank, således at vi nu står endnu stærkere end før på alle parametre – dette i vores samarbejde med Santander Consumer Bank. 

santander-logo.png

Dine låneforhold med Viasol og Santander*

 

Med dette samarbejde kan vi tilbyde de meget gunstige låneforhold, der ses herunder:

 

 • 120.000 kr., rentefrit lån, med op til 60 mdr. (5 år) tilbagebetaling
 • 350.000 kr., rente 2,95%, med op til 180 mdr. (15 år) tilbagebetaling
 • 0 kr. i sikkerhedsstillelse i form af pant i aktiver, hus, bil eller sikkerhed på anden vis
 • Fleksibel afdrag & indfrielse før tid helt uden ekstraomkostninger
 • Ansøg med NemID og få svar indenfor 5 min. 
 • Stor stabil international bank

 

Foruden at få bedre lån, er vi også gået fra en langsommelig låneproces, til at du blot søge med NemID – så får du svar efter 5 min.

 

Prøv vores prisberegner på solcelleanlæg med finansiering her.

Hvilken betalingsform giver mest mening for dig?

Kontant betaling

Som udgangspunkt er der aldrig noget der overgår at betale kontant – ikke når du køber hus, bil, cykel, mobil eller i denne anledning solcelleanlæg, luft-luft pumper eller ladestandere. Dette da man slipper for alle omkostninger forbundet med at tage et lån.

 

Hvis man overvejer at optage et lån, så er der ikke noget bedre formål end at låne til en grøn investering som et solcelleanlæg. Dette skyldes, at man reelt låner til et grønt elproduktionsanlæg, der vil nedbringe en udgift man allerede har, nemlig din elregning. Netop derfor kan finansieringen af solcelleanlæg generelt tilbydes på meget attraktive vilkår med lav rente og uden hæftelse.

 

Rentefrit lån – op til 60 måneder*

Det tætteste man kommer på kontant betaling, er som udgangspunkt at tage et rentefrit lån. Dette som vi kan tilbyde helt op til 120.000 kr., med afdrag over 5 år.

 

Det eneste der gør det en smule dyrere end kontant betaling, er at ÅOP’en (Samlede omkostninger) inkluderer små gebyrer ved de månedlige afdrag, såvel som et stiftelsesgebyr på 10%. Men alt i alt får du med det rentefrie lån, et økonomisk attraktivt lån, med konstante mdl. tilbagebetalingsbeløb, over en kort periode.

 

Finansiering med 2,95% rente – op til 180 måneder*

Selvom ovenstående måske lyder mest attraktivt, så går ca. 80% af vores private kunder som vælger et finansieret solcelleanlæg, videre med lavrente lånet, på 2,95%. Men hvorfor så det? 

 

Det skyldes både at lånebeløbet går op til 350.000 kr., samt at renten trods alt er så lav og tilbagebetalingsperioden så lang, at man med denne mulighed kan få finansieret sit køb, med så lave afdrag om måneden, at besparelserne fra solcelleanlægget overstiger afdragene – dette er endda alt inkl. (ÅOP), såsom stiftelsesomkostninger og andre små gebyrer.

 

Så hvis du vælger 180 mdr. tilbagebetalingsperiode, så vil solcelleanlægget i princippet være selvfinansierende indtil det er udbetalt.

 

Er man bundet op til den aftalte afdragsperiode?

Ja og nej. Selvfølgelig skal du tilbagebetale hele beløbet du har lånt, og hvis du har valgt 180 mdr. afdragsperiode, så vil det også være udgangspunktet. Men vi har i vores forhandlinger lagt meget vægt på, at det skal kunne være muligt at afdrage større beløb om måneden hvis ønsket, ligesom at det skal være muligt at indfri lånet til enhver tid. Dette således, at det også er muligt at omlægge lån senere hen om ønsket.

 

Derfor kan man, som noget ret unikt, til enhver tid og helt uden ekstraomkostninger betale flere penge ind i afdrag og derved nedbringe løbetiden – eller helt indfri lånet hvis man ønsker at afvikle lånet fuldt.

Få et uforpligtende tilbud nu


Er du interesseret i et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg, så klik ind her og prøv prisberegneren.


Svar på 4 simple spørgsmål - så beregnes et anbefalelsesværdigt solcelleanlæg ud fra dine svar, som giver dig den optimale løsning til at blive selvforsynende.

Finansieret solcelleanlæg – hvad giver bedst mening?

 

Som tidligere nævnt så er det smarte med finansierede solceller, at besparelserne fra solcelleanlægget, kan hjælpe med at dække de månedlige afdrag på lånet. Her er der forskel på hvor meget af afdragene besparelserne kan dække, alt efter hvor lang en periode du låner over – da der selvfølgelig er forskel i størrelsen af disse månedlige afdrag.

 

Vi vil altid anbefale at betale kontant, da der her ikke vil være nogen ekstra omkostninger, som der ellers vil forekomme i forbindelse med en finansieringsløsning.

 

Derefter er det rentefrie lån det billigste lån, da der kun er små gebyrer og ingen rente. Dette er dog et kort lån, kun op til 60 måneder, samt er det begrænset til 120.000 kr. Da det er et kort lån, vil afdragene i denne type lån højst sandsynligt overstige besparelserne – dog med den fremtidsudsigt at den generelle investering vil være rentabel indenfor en kortere periode.

 

Vælger man et lån med 2,95% rente, vælger man den mest normale form for finansiering. Netop da det er denne løsning som tillader, at de månedlige besparelse fra solcelleanlægget, kan dække de månedlige afdrag på lånet. Dette er selvfølgelig ikke muligt i alle måneder. Men i mange af årets måneder vil besparelserne overgå afdragene. Dermed vil det på en årlig basis ofte udlignes.

 

Det er også denne løsning som vi går ud fra i vores online beregner, så er du interesseret i at se hvordan dit årlige regnestykke vil se ud med finansierede solceller, så prøv prisberegneren nu: https://www.viasol.dk/viasol-total

 

*Saml. kreditbeløb kr.: 100.000; Mdl. Ydel. kr.: 1.050; Løbetid 120 mdr; Var. Deb.rente 2,99 %; ÅOP 4,90 %; Saml. kreditomk. kr. 26.056; Saml. tilbagebet. kr. 126.056; Etabl.omk. samt mdl. gebyr er medtaget i beregningen. Skal bet. via BS. Fortrydelsesret 14 dage. Finansiering via Santander Consumer Bank. 

Lav din egen strøm med solceller

Gør som vores +5.000 kunder

Spar op til 70% på din elregning

Vi rådgiver, monterer og servicerer

IMAGE MISSING