HEARTBEAT

Stil dit batteri til rådighed for elnettet og få en passiv indkomst.

De seneste år har der været stigende fokus på elnettet, særligt i takt med energikrisen. De store udsving i elprisen kommer som følge af de store udsving, der er i elproduktionen fra vedvarende energikilder.

Arrow

Det ustabile elnet

Når produktionen fra sol og vind er høj, og behovet for el på elnettet er lavt, ser vi en lavere elpris. Når efterspørgslen på el er større, fx ved morgen- og aftentimer, så er der typisk også mindre af produktionen, der kommer fra vedvarende energikilder. Dette har den betydning, at man ofte ser store udsving i elpriserne.

Det handler altså om belastning og aflastning af elnettet. Når vi ikke har nok vedvarende energi til forbruget, så trækkes der på “sorte” energikilder. Modsat ses det, at der ved overbelastning på elnettet kan være negative elpriser.

Fuldkommen udnyttelse af din batteribank med Heartbeat

Det betyder dog ikke, at et solcelleanlæg med batteribank er negativt for elnettet.

Med Heartbeat bliver det netop et grønt element, som kan hjælpe med at aflaste elnettet – til gavn for både ejeren af solcelleanlægget og for samfundet. Batteribanken kan nemlig lades op med strøm fra elnettet, når det skal aflastes, og den kan smide egenproduceret el fra solceller ud på elnettet, når der er behov for mere vedvarende energi.

Arrow

Dette gøres automatisk ved køb og salg af strøm, men ambitionerne er endnu højere. I fremtiden vil man med Heartbeat kunne tilbyde systemydelser, hvor alle Danmarks batteribanke kan være med til at gøre en forskel for elnettets stabilitet – udelukkende ved at hver enkelt solcelleejer stiller sin batteribank til rådighed.

Et stabilt elnet, med Heartbeat-forbundne batteribanke

Det forholder sig nemlig således, at elnettet kan stabiliseres med den enorme mængde vedvarende energi, vi har i Danmark, hvis der er mulighed for at aflaste elnettet i spidsperioderne, når der er mest produktion fra sol- og vind.

Heartbeat er løsningen. Systemet kan nemlig kobles op til elnettet, så elnettet kan benytte de Heartbeat-forbundne batteribanke som back-up i nødstilfælde. Når funktionen er tilgængelig, vil du blive betalt, såfremt du indgår en aftale for systemydelser. Dermed fungerer det som en passiv indkomst, du får ved blot at stille din batteribank til rådighed. Det er vigtigt at være opmærksom på, at det er meget sjældent, at dette vil blive nødvendigt, så du vil ofte blive betalt uden at dit anlæg belastes.

I øjeblikket arbejder vores tekniske afdeling på højtryk for at gøre løsningen klar. Produktet bliver eksklusivt for Heartbeat og Viasol. Men indtil da, er der fortsat mange penge at spare med Heartbeat allerede nu. Den nævnte funktion, når den implementeres, har dog potentiale for at revolutionere måden, man bruger sin batteribank på – til fordel for din pengepung og samfundet.

Et godt tilbud – til de hurtige

I øjeblikket giver vi en Heartbeat ud til kunder, der køber et solcelleanlæg med batteri – helt gratis. Den vejl. pris bliver 7.500 kr., og tilbuddet gælder kun for de første 300 personer, der slår til.

Start energioptimeringen hjemme hos dig – prøv vores beregner på et solcelleanlæg her:

Arrow