Batterier til solceller

 • Gør som vores +5.000 kunder
 • Spar op til 70% på din elregning
 • Vi rådgiver, monterer og servicerer
--IMAGE MISSING--

Køb din batteribank hos Viasol

Hos Viasol er vi eksklusive forhandlere på nogle af de bedste solcellebatterier på markedet. Den revolutionerende batteribank fra Sonnen tilbyder den bedste garanti i branchen og kan endda købe billig strøm om natten efter behov, der gør den til en enestående komponent, hvis man ønsker at spare på sin elregning. Hybridanlægget fra Huawei indeholder både en inverter i verdensklasse og en batteribank, der kan placeres udendørs.

Sungrow SBR batteri

 • 10 års garanti
 • Heartbeat-kompatibel
 • Kapacitet: 9,6-25,6 kWh
 • Input/output: 5-12 kW
 • Integreret back-up system
 • Kan altid udvides
 • Kan stilles udendørs

SonnenBatterie hybrid

fra Sonnen

 • 10 års garanti / 10.000 cyklusser
 • Heartbeat kompatibel
 • 5-15 kW kapacitet
 • Input/output: 3,3 kWh
 • Kan altid udvides
 • Tysk producent

Enphase IQ batteribank

 • 15 års produktgaranti
 • Heartbeat kompatibel
 • Kapacitet: 3,5-42 kWh
 • Input/Output 1,28-15,36 kWh
 • 4 integrerede mikroinvertere / enhed
 • Kan stille undendørs
 • kan altid udvides
 • Amerikansk producent

Kvalitet, ydelse og innovation

--Image Missing--

Køb

Betal kontant eller få finansiering uden binding og lav rente.

--Image Missing--

Levering

Vi leverer hele anlægget dagen inden den aftalte monteringsdato.

--Image Missing--

Montering

Inden opsætning besigtiger vores erfarne montører husstanden.

--Image Missing--

Papirarbejde

Vi klarer papirarbejdet til Energistyrelsen og din el-distributør.

Sådan virker batterier til solceller

Simpelt forklaret, fungerer batterier til solceller ved at lagre den strøm fra solcellerne, som husstanden ikke når at bruge. På den måde, gemmer man altså den overskydende energi til et tidspunkt, hvor der er mere brug for den; for eksempel i aftentimerne. Alternativt, vil overskydende strøm sendes tilbage til elnettet, hvilket man ikke får meget værdi af. Et solcelleanlæg er ikke altid nok til at gøre en husstand 100% selvforsynende, og der er derfor et behov for at dække den del af husstandens forbrug, som solcellerne ikke rækker til, med strøm fra elnettet. Dette behov reduceres betydeligt med solcellebatterier, da man som sagt kan gemme strøm fra solcellerne, der ikke bruges øjeblikkeligt. Batterier til solceller vil altså med andre ord optimere udnyttelsen af solenergi, så man både bruger mere af den vedvarende energi og samtidig sparer penge på strøm.

Når man taler om solcellebatteriers holdbarhed eller levetid, bruger man oftest termet cyklusser. Èn cyklus betyder, at batteriet har været helt opladt og helt drænet. For at gøre det nemmere at forholde sig til, kan man konservativt sige, at én cyklus nogenlunde svarer til én dag. Eksempelvis har de batterier vi tilbyder fra Sonnen en ydelsesgaranti på hele 10.000 cyklusser. Det er et konservativt estimat, da batterierne sjældent når at blive helt opladt og helt drænet.

 --Image Missing--

Batterier til solceller er som regel en del af et større energilagringssystem i husstanden, da de er forbundet til solcellepanelerne, elnettet og inverteren (også kaldet en vekselretter). Inverteren gør, at strømmen produceret af solcellepanelerne omdannes fra jævnstrøm til vekselstrøm og dermed kan bruges i husstanden.

Vil du vide mere om vores inverter til solceller?

Sonnen battery

En inverter til solceller omdanner jævnstrøm (DC) genereret af solpaneler til vekselstrøm (AC), som er den strømtype, der anvendes i vores hverdagslige husholdningsapparater

Lithium batteri til solceller

Der findes mange forskellige typer af batterier, ikke blot til solceller, men også generelt. Da teknologier til lagring af energi i husstanden først kom frem, var bly det mest udbredte materiale til at fremstille battericeller. Denne teknologi er nu forældet, og bly er nu i overvejende grad blevet erstattet med lithium til fremstilling af batterier til solceller. Mere specifikt, bruger denne form for husbatterier en blanding af lithium og jernfosfat, der tilsammen skaber de såkaldte lit-ion-batterier. Lit-ion-batterier dækker over en hel række af forskellige typer af batterier, der hver især bruger forskellige kemiske komponenter og teknologier, men som alle har det tilfælles, at de oftest er meget omkostningseffektive og har en længere levetid.

Hos Viasol fører vi kun lithium batterier til solceller; både vores Huawei LUNA2000 og sonnenBatterie bruger de førende teknologier til at fremstille effektive, holdbare og miljøvenlige batterier.

Kan man få batteri til eksisterende solceller?

Solcellebatterierne vi fører hos Viasol passer til stort set alle slags solceller. Med andre ord, kan du altså sagtens få batteri til dine eksisterende solceller. Det samme gælder vores invertere.

Husbatteriet fra Sonnen kan endda bruges uden solceller. Man vil i dette set up ikke gøre brug af inverteren, der kommer med hybridanlægget, men man vil til gengæld kunne koble den til sin el-tavle. Efter batteriet er koblet til eltavlen, vil Sonnen automatisk købe/sælge det billigste strøm fra elnettet. Så selv uden solceller, kan man spare penge på elregningen med et husbatteri.

Har du ikke eksisterende solceller? Så tag et kig på de innovative solceller hos Viasol.

Hvorfor bruge batteri til solcelleanlæg?

Hvorfor få en batteribank til at starte med? Med et solcelleanlæg uden en batteribank bruger man typisk under 30% af den genererede elektricitet. Produktionen af elektricitet sker primært i dagtimerne mellem 8-16, som er der, at den gennemsnitlige dansker er på arbejde, og dermed ikke har noget forbrug i hjemmet. Derfor vil al den overskydende produktion i stedet blive smidt ud på elnettet, og dermed ikke hjælpe med at gøre husstanden selvforsynende. Ved brug af et batteri til solcellerne, kan man heldigvis ændre på dette.

Med en batteribank kan al produktionen nemlig bare blive lagret på batteribanken. Derefter kan denne produktion benyttes om aftenen og om morgenen, hvor man vil have det højeste forbrug. Dermed kan mest muligt af den producerede el blive benyttet i husstanden, og bringe selvforsyningsgraden helt op på de 60-70% som man går efter med et solcelleanlæg.

 --Image Missing--

Kan det betale sig at købe batterier til solceller?

Der er mange faktorer, der har indflydelse, når man skal vurdere om et batteri til solceller er en god investering; bl.a husstandens forbrug, elpriser og hvornår man i husstanden bruger mest strøm. Som vi har været inde på, vil overskydende strøm fra solceller blive videreført til elnettet, hvis ikke man lagrer det i en batteribank. Dette betyder også, at når husstandens elforbrug ikke dækkes af solcellerne, skal der købes yderligere strøm fra elnettet. Grundet en Folketingsbeslutning i 2023 skal husstande, der producerer overskydende el (og derfor går under kategorien el-producenter) betale 2-3 øre i gennemsnit for hver kWh, der føres videre til elnettet. De egentlige tariffer afhænger naturligvis meget af hvilket el-selskab, man bruger i husstanden.

Det vil altså sige, at ikke nok med at man skal betale for at købe ekstra elektricitet fra elnettet, så skal man altså også betale for den elektricitet, man fører ud i elnettet. Det er her, hvor batterier til sine solceller kan være en god ide. Ved at lagre overskydende elektricitet fra solcellerne reducerer man både til-og fraførsel af strøm fra el-nettet, da man i højere grad bliver selvforsynende. Der kan altså sagtens være økonomiske besparelser at hente ved at erhverve sig et batteri til sine solceller. Ligeså vigtigt, udnytter man vedvarende energi, såsom solenergi, langt bedre og bliver dermed mindre afhængig af elektricitet, der meget muligt kunne komme fra afbrænding af fossile brændstoffer.

Hvad koster et batteri til solceller?

Prisen på batterier til solceller kan være enormt svigende; kapaciteten, garantier, levetid og effektivitet har nemlig stor indflydelse på prisen. Husbatterier, som kan forsyne husstanden med el fra solceller, vil af gode grunde ligge på et højere prisniveau end de mere simple batterier, der kan oplade et enkelt objekt.

Hos Viasol er vi stolte (og eksklusive) forhandlere af nogle af de bedste solcellebatterier på markedet. Det er muligt at købe batterierne separat, men det vil i de fleste tilfælde give langt bedre mening, at købe batterierne som del af et solcelleanlæg.

Hvis du er interesseret i at vide mere om prisen og få et skræddersyet tilbud, så prøv vores prisberegner!

Batterierne hos Viasol vil dog oftest være en del af en helhedsløsning. En samlet løsning giver bedre udnyttelse af ikke kun solenergi, men energi i det hele taget. Som en del af vores #NewSolar udvidelse, tilbyder vi nu også intelligent energistyring i form af det innovative Heartbeat energiledelsessystem. Med Heartbeat vil man automatisk optimere sit elforbrug og maksimere sin fortjeneste, da man altid vil bruge el med den laveste kilowattpris.

Smart Energy Management med Heartbeat

Heartbeat

Heartbeat optimerer hele dit hjems energiforbrug året rundt og kan typisk spare dig flere tusinde kroner ekstra årligt, alene på optimeringer. Løsningen er en decideret teknologisk revolution indenfor vedvarende energi, der giver dig mulighed for let at overvåge og optimere dit energiforbrug som aldrig før.

Hvor længe kan et solcellebatteri lagre strømmen?

Solcellebatterier er blevet en vigtig del af bæredygtig energiløsning i dagens verden, men et spørgsmål vi oftest får er; hvor lang tid kan et solcellebatteri lagre strømmen?. Levetiden for strømlagring i et solcellebatteri varierer baseret på mange faktorer, som omfatter batteritype, systemets design, og den mængde sollys, der opfanges. Generelt set kan et velkonstrueret solcellebatteri lagre strøm i op til 5-15 timer, hvilket kan strække sig over en nat eller en overskyet dag. Enkelte lithium-ionbatterier, såsom vores batterier fra Sonnen og Huawei, kan i teorien lagre strøm i flere måneder, næsten uden tab. Man skal dog have in mente, at når man har batteri til sit solcelleanlæg, vil batteriet kontinuerligt blive opladet og drænet. Der vil altså sjældent være et scenarie, hvor man har brug for at lagre strømmen så lang tid ad gangen. Derudover er det vigtigt at huske på, t batteriets effektivitet og ydeevne også kan blive påvirket af dets vedligeholdelse og den omgivende temperatur.

Hvor stort er et batteri til solceller?

Størrelsen på et batteri til solceller afhænger naturligvis af, hvilken model der er tale om og hvad formålet med det er. Et husbatteri og et bilbatteri vil af gode grunde ikke have samme størrelse.

Solcellebatterierne hos Viasol har følgende størrelser:

 • Sonnen: 88 cm højde, 67 cm bredde og 23 cm dybde. Vægten starter fra 55 kg. Da Sonnen batteribanken kan udvides, er disse mål blot retvisende.
 • Huawei: 52,5 cm højde, 47 cm bredde og 15 cm dybde. Vægten ligger på 17 kg.
 • Hvad siger vores glade kunder

  Trustpilot-reviewTrustpilot-reviewTrustpilot-review

  Vil du høre mere?

  Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlæg med Sonnen Batterie. Ønsker du rådgivning eller et uforpligtende tilbud?


  Kontakt os allerede i dag, så vender en af vores konsulenter hurtigt tilbage.

  IMAGE MISSING