Elbil ladestander

Hos Viasol tilbyder vi markedets førende produkter, kombineret med erfarne montører og god service – Alt samlet i én pakkeløsning

Se produkterLæs mere

Hvorfor vælge VIASOL?

Viasol 
Siden 2011 har Viasol rådgivet og hjulpet over 2500 husstande med den grønne omstilling. Det har vi gjort ved at tilbyde løsninger, som gør det nemt og gennemsigtigt for private husejere, at få opsat enten solcelleanlæg eller en ladestander til elbil. I alle sammenhænge tilbyder vi at stå for totalentreprisen og levere højeste kvalitet og god service.

– Læs også om solcelleanlæg her.

Ladestander
Med sonnenCharger har vi muligheden for at sælge den klogeste, og muligvis bedste, ladestander tilgængeligt på markedet. Ladestanderen er udviklet, testet og produceret i Tyskland, af den kendte hybrid batteribank producent, Sonnen. Det betyder at du med en sonnenCharger, og Sonnens batteribank, sonnenBatterie, får synergi i nye højder.

sonnenCharger™

Sonnens ladestation, sonnenCharger, har haft enorm succes i virksomhedens hjemland Tyskland. Dette primært på grund af ladestanderens kompatibilitet med Sonnens hybrid batteribank, som er den førende batteribank i hele EuropaLadestanderens synergi med batteribanken tillader en række ladefunktioner som optimerer elbilens ladning til det ypperste. 

Strømtilstand – En funktion som tillader hurtigst mulig opladning af elbilen, med brug af energi fra husets solceller først og fremmest. 

Smart-tilstand med tidspunkt – En funktion hvor man sætter et tidspunkt bilen skal være færdigopladt. Ladestanderen udnytter så vejr- og produktionsdata fra sonnenBatterie for bedst muligt at maksimere forbruget af den selvproducerede strøm i ladningsprocessen. 

Smart-tilstand egen energi – En funktion som sikrer at det udelukkende er selvproduceret strøm der bliver brugt til ladning af elbilen. 

Alle de ovenstående funktioner kan styres enten via en app på mobilen, eller via touchdisplayet som sidder på selve ladestanderen. Læs mere længere nede på siden.

Det er kke kun ladestanderens funktionalitet som gør at sonnenCharger er en af de bedste på markedet; den har nemlig også specifikationer som ligger deroppe med de bedste af de bedste, og dermed sikrer at den er fremtidssikret

Nøgletal
22.0 kW.

400 V

3 fase

7 meters kabel 

IP56 beskyttelse

Ring på 70 20 74 74 for mere information.

oplad din elbil hurtigst muligt

Strømtilstand

Sammenspillet mellem sonnenBatterie og sonnenCharger tillader for en række geniale lade funktioner. Den første funktion, ‘Strømtilstand‘, sikrer hurtigst mulig opladning, men med benyttelse af egenproduceret energi først og fremmest.

Denne tilstand benytter også strøm fra el-nettet, da formålet er hurtigst muligt at oplade bilens batteri. Strømtilstand er dog en funktion som findes i andre ladestandere på markedet – det er sonnenChargers ‘Smart-tilstand’ som gør at sonnenCharger skiller  sig ud fra mængden.

Smart-tilstand

Den såkaldte ‘Smart-tilstand‘ er lige nu den mest intelligente ladefunktion tilgængelig på markedet. Smart-tilstanden har i sig selv 2 forskellige tilstande. Den første tilstand går på at du sætter et tidspunkt du gerne vil have bilen fuldt ladet, så sikrer sonnenCharger at bilen er ladet til den tid.

Ved hjælp af vejrprognoser og data fra sonnenBatterie beregner sonnenCharger hvor mange kW der bliver produceret fra dine solceller i den næste tid. Hvis vejrprognosen viser at der kommer sol om et par timer, og at der er mange timer til det fastsatte tidspunkt hvor bilen skal være færdig med at lade, så sætter sonnenCharger opladningen på pause indtil der igen er selvproduceret strøm. Dermed optimerer sonnenCharger altså ladningen så at bilen er klar til kørsel på det givne tidspunkt, med maksimal brug af din selvproducerede energi.

oplad din elbil med selvproduceret strøm
lad kun med grøn energi

Smart-tilstand ‘Egen Energi’

Den anden ‘Smart-tilstand’ hedder ‘Egen Energi‘. Denne funktion gør, som navnet hentyder, at bilen bliver opladt udelukkende med selvproduceret, grøn, energi. På samme vis som den første ´Smart-funktion´, sætter sonnenCharger ladningen på pause, hvis der ikke er noget selvproduceret energi at tage fra.

Dette betyder for dig, at du ikke sætter et tidspunkt ladningen skal være færdig, men derimod at når du skal køre, kan du være sikker på at 100% af den opladte energi er produceret med dine egne solceller.

Hvem er Sonnen?

Sonnen blev grundlagt i 2010 og kom på markedet i 2011, med de første fuldt integrerede lagringssystemer til lithium-ion-batterier og har siden da været førende på ​​det globale marked for energilagring til boliger. Gennem de senere år, har Sonnen været en af de hurtigst voksende teknologivirksomheder i Tyskland, hvor virksomheden har sin oprindelse. I 2018 præsenterede de for første gang sonnenCharger, som sidenhen er blevet en af de mest populære ladestationer på det tyske marked. I 2020 blev Sonnen Europas førende producent af batteribanke, med hele 20 % af alle de europæiske hybrid batteribanke havet værende lavet af Sonnen. 

sonnecharger og sonnenbatterie på grå væg

Hvad siger vores glade kunder

Spørgsmål og svar

Få svar på oftest stillede spørgsmål eller ring og få en snak med en af vores medarbejdere.

Kan man oplade alle typer elbil?

sonnenCharger er kompatibel med stort set alle el- og hybrid biler. Det er kun sjældent, at det ikke vil være muligt. Men der er meget få bilproducenter, som har lavet deres egne unikke systemer, som kræver egne produkter. Altså kan det sammenlignes en smule med, at alle smartphones, foruden iPhone, kan oplade med samme oplader.
Her hvor kun iPhone har lavet deres eget lukkede system.

Derudover skal det noteres at for at benytte ladestanderens smartfunktioner skal elbilen tillade at ladestationen kan pause ladningen. Dette er ikke en funktion alle elbiler har, dog er det ved at blive normalen. Vi er her hos Viasol igang med at sammensætte en liste af kompatible biler, men indtil da kan du kontakte din elbilproducent for at høre om din bil er kompatibel.

Hvor hurtigt kan jeg lade min bil op?

Det kommer meget an på om det er en hybrid- eller elbil, og hvilket størrelse batteri bilen har. Derudover er det også forskelligt hvor meget selve batteriet i bilen kan lade op i timen.
Men med en sonnenCharger på 22kW, så vil man kunne lade med op til 22kW i timen. Dermed er det bare at gange timerne op til hvor stort batteriet er på bilen.

Hvor skal den placeres ift. bil og eltavle?

Du kan placere ladestanderen hvor du ønsker den. Derfra vil vi blot kable den ind til eltavlen i huset og på den måde tilslutte den.

Hvor meget oplader man med i timen?

sonnenCharger™ laderen bliver leveret med 22 kW i timen. Dog skal det noteres at den leveres med en limit på 11 kW, dette kan dog ændres ved kontakt til Sonnen. Så ud fra hvor stor elbil man har og hvor meget den kan trække i timen, så handler det om at vurdere hvilket oplader der er den rette at gå videre med. I forlængelse kan man også vurdere det ud fra, hvilken størrelse inverter man har til ens solcelleanlæg, hvis man har det eller vil erhverve sig et i samme omgang.

Kan den lade på strøm fra et solcelleanlæg?

Ja, det er netop det som en sonnenCharger er bygget til. Den taler sammen med dit sonnenBatterie for at forstå din produktion og optimere ladningen så du bedst muligt bruger din selvproducerede strøm. Læs mere om dette i beskrivelsen om sonnenChargers forskellige ladefunktioner længere oppe på denne side. 

Kan den klare alle vejrforhold?

Ladestanderen har en beskyttelses rating på IP56, hvilket er en af de bedste der kan opnås. En længere beskrivelse af hvad IP56 helt præcist er, kan findes her.

Vil du høre mere?

Ønsker du rådgivning eller for et uforpligtende tilbud?

Kontakt os allerede i dag, så vender en af vores konsulenter hurtigt tilbage.

+45 7020 7474

kontakt@viasol.dk

Hejrevej 39, 3 sal
2400 København NV

Handelsbetingelser: Privat - Erhverv.

Prøv vores online beregner