Overvejer du at investere i et solcelleanlæg? Solceller spiller en afgørende rolle i omdannelse af solens energi til elektricitet. Her kan du læse meget mere om, hvordan solceller virker og hvilke forskellige solceller, der findes på markedet.
Hos Viasol kan du få verdens absolut førende solcelleprodukter samlet i én attraktiv pakkeløsning - og vi hjælper dig fra start til slut. 'ermed får du solceller og solcellebatterier fra verdens førende producenter, som tilbyder den nyeste og bedste teknologi, med branchens længste garantier
Få et tilbud på solceller allerede i dag
Er du interesseret i et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg? Så klik ind her og prøv prisberegneren. Svar på 4 simple spørgsmål - så beregnes et anbefalelsesværdigt solcelleanlæg ud fra dine svar, som giver dig den optimale løsning til at blive selvforsynende.
Solceller er enheder, som omdanner solens stråler til elektricitet. Solceller består af halvledermaterialer, typisk silicium, som skaber en elektrisk lade struktur. Typisk ser man flere, op til 60, solceller pr. solcellepanel - hvor en række solcellepaneler tilsammen skaber et solcelleanlæg.
Hvordan virker solceller og solcelleanlæg?
Når sollyset rammer solcellen, vil halvledermaterialet absorbere fotonerne i sollyset, hvilket vil frigive elektroner. Det er de elektroner, der vil generere elektrisk strøm og/eller blive lagret i batterier til senere brug. Dette fænomen kaldes også den fotovoltaiske effekt.
Solceller består typisk af flere lag - blandt andet et lag af negativt ladet og positivt ladet silicium (n-lag og p-lag), som arbejder sammen for at omdanne solenergi til elektricitet i den såkaldte PN-overgang.
De er forbundet til en inverter, der konverterer den genererede jævnstrøm (DC) til vekselstrøm (AC), som er den form for elektricitet, der bruges i vores husholdninger.
Et solcellepanels producerede elektricitet kan nemlig ikke uden videre benyttes i husstanden, netop da dette er jævnstrøm (DC). For at strømmen kan bruges skal denne jævnstrøm konverteres til vekselstrøm (AC). Til dette benytter man en såkaldt inverter, hvis formål er at konvertere jævnstrøm til vekselstrøm.
Solcelleanlæg består af flere solceller, der alle er forbundet i en serie eller parallelt for at øge den samlede effekt. Solcelleanlæg bliver typisk installeret på taget af bygninger eller på jorden i solcelleparker. Når sollyset rammer solcelleanlægget, genererer hver solcelle elektricitet, og den samlede strøm fra alle solcellerne kombineres til en mere kraftfuld energikilde.
Hvilke solceller skal jeg vælge?
Når du skal vælge, hvilke solceller, der passer til dine behov, er der nogle forskellige faktorer, du kan overveje.
Effektivitet af solcellerne
Pris på solceller
Overvej tilgængelig plads til solcellerne
Har du krav til levetiden?
1KOMMA5° FULL BLACK
Half-cut solcelleteknologi
420 Watt Peak
25 års produktgaranti
30 års ydelsesgaranti
Produceret af os, 1KOMMA5° lavet med Tysk silicium
Sunpower Performance
Patenteret shingled cell teknologi
405 Watt Peak
25 års produktgaranti
25 års ydelsesgaranti – min. 87% ydelse derefter
25 års servicegaranti
Sunpower Maxeon
Maxeon solceller
420 Watt Peak
40 års produktgaranti
40 års ydelsesgaranti – min. 88.3% ydelse derefter
40 års servicegaranti
Det anbefales at konsultere en professionel solenergiinstallatør, der kan evaluere og vurdere dine specifikke behov og hjælpe med, at du finder den bedste solcelle til dine krav og budget
Typer af solceller
Når det kommer til solceller, er der en bred vifte af solcelleteknologi tilgængelig. Hver type solcelle har sine egne, unikke egenskaber, fordele og anvendelsesmuligheder. De mest almindelige typer af solceller er monokrystallinske, polykrystallinske og tyndfilmsceller.
Monokrystallinske solceller
Monokrystallinske solceller er fremstillet af en enkelt krystalstruktur og har et karakteristisk sort udseende. Disse solceller er velegnede til steder, der har begrænset plads, blandt andet fordi de har en høj konverteringseffektivitet og god ydeevne - selv under svag belysning. Ved monokrystallinske solceller får man typisk 20-22% udnyttelse af solenergi.
Polykrystallinske solceller
Polykrystallinske solceller er lavet af flere krystalstrukturer og har en karakteristisk blå farve. Polykrystallinske har en lidt lavere effektivitet, og fungerer særligt godt under høj belysning. Derfor er de velegnede til større installationer. Ved polykrystallinske solceller får man 14-16 % udnyttelse af solenergien.
Tyndfilmssolceller
Tyndfilmssolceller, også kaldet amorfe solceller, er tyndere og lettere end krystallinske solceller og er baseret på pulveriseret silicium. De kan derfor være mere fleksible og formbare, hvilket åbner for flere anvendelsesmuligheder. Tyndfilmscellerne har en lidt lavere virkningsgrad, men et lavere CO2-aftryk i forbindelse med produktionen. Alt efter kvaliteten på tyndfilmssolcellerne, vil der være mellem 7-13 % udnyttelse af solenergi.
Shingled cell solceller
Inden for de monokrystallinske solceller findes de nye ‘Shingled cell’ solceller.
Den nyeste udvikling inden for solceller er shingled cell – som bruger en helt anden måde at sammensætte solcellerne på. Denne nye teknologi tillader bedre holdbarhed, bedre ydeevne, og fuldkommen udnyttelse af solcellepanelets størrelse.
Med SunPowers ‘performance’ panel får du deres patenterede Shingled Cell teknologi og hvad der svarer til SunPowers svar på “bedst til prisen”. Dette panel er fokuseret mod den almene køber, men giver netop den almene køber adgang til at få topkvalitet.
Med dette panel kommer nemlig en lang række fordele, såsom at Shingled cell-teknologien tillader, at de individuelle solceller overlapper hinanden. I modsætning til Mono PERC, er der derfor ikke nogen busbars, som ellers fylder på panelet og reducerer den totale ydeevne.
Dertil har solcellerne langt bedre effektivitet i skyggeforhold og i diffust lys – dette som selvfølgelig har stor betydning i Danmark.
Back Contact solceller
Med SunPowers SunPower Maxeon solcellepanel, får du et panel der er kåret af mange medier til verdens bedste solceller (Forbes m.m) – dette er langt hen af vejen et resultat af deres patenterede Back-Contact-teknologi
Den revolutionerende Back-Contact-teknologi har en væsentligt højere celle-virkningsgrad end normale monokrystallinske eller polykrystallinske solcelle-moduler og sikrer dermed et højere energiudbytte. Med teknologien kan solcellerne absorbere langt mere lys, og er tilmed mere effektive i skyggeforhold og diffust lys end Shingled Cell-teknologien.
Hvilke solceller, der er bedst, afhænger af de forskellige faktorer og behov.
De forskellige solcelleanlæg
Nettilsluttet solcelleanlæg
Det nettilsluttede solcelleanlæg er den mest almindelige type solcelleanlæg. Anlægget er designet til at være tilsluttet det almindelige elnet. Her vil solcellerne generere elektricitet - og den overskydende elektricitet sendes tilbage til elnettet.
Du kan tjene penge på den overskydende energi, der sendes videre ud i elnettet.
Stand alone solcelleanlæg / off-grid
Kært barn har mange navne. Stand-alone solcelleanlægget er et anlæg, der fungerer uafhængigt af elnettet. Her vil solcelleanlægget typisk bestå af solceller, batterier og inverter.
Når solcellerne omdanner solens energi til elektricitet, bliver overskydende energi i stedet lagret i batterierne til senere brug. Inverteren bruges til at konvertere den lagrede energi fra batterierne til energi.
Off-grid solcelleanlæg bruges også i områder, der ikke har adgang til strømforsyning fra elnettet, fx. Fjerntliggende områder eller hytter.
Bemærk: Hos Viasol fører vi ikke off-grid anlæg
De mange fordele ved solceller og solcelleanlæg
Færre omkostninger og bedre for miljøet
Først og fremmest udnytter solcellerne solens energi til at generere elektricitet, hvilket gør dem til en bæredygtig energikilde.
Ved at installere solceller kan husstanden eller virksomheden reducere deres samlede energiomkostninger. Solenergi er i sig selv gratis, og når du producerer din egen elektricitet med solceller, behøver du ikke at købe strøm fra elnettet. Det vil resultere i betydelige besparelser på din elregning over tid.
Et solcelleanlæg med batteribank sparer dig for omkring 10.000 kr. For en gns. Husstand (4-6.000 kWh) - ud fra de gældende elpriser. Samtidig kan du sænke dit CO2-udslip med 0.6 ton om året.
Øg boligværdien
Installationen af solceller kan også øge værdien af dit hjem, da boligen vil få et bedre energimærke. Potentielle købere er ofte villige til at betale mere for et hus med solcelleanlæg, da det byder på en langsigtet investering i energieffektivitet og besparelser på elregningen.
Lang levetid og minimal vedligeholdelse
Solcelleanlæg har en lang levetid og kræver minimal vedligeholdelse. Typisk vil solceller have en levetid på +35 år. Når solcellerne er installeret korrekt, kan de fungere pålideligt i årtier med få eller ingen driftsomkostninger
Med solceller fra Viasol får du branchens længste og bedste garantier på solceller - helt op til 40 år.
Fleksibel installation, som er skalérbar
Solcelleanlæg kan installeres på mange forskellige bygninger og strukturer, herunder hustage, carporte og campingvogne. De kan også nemt tilpasses forskellige størrelser og energibehov. et betyder, at I kan starte med en mindre installation og tilføje flere paneler senere.
Hos Viasol specialiserer vi os i fulde solcelleanlæg med batteribank, da det er her, der er størst gevinst at hente som privatkunde.
Desuden kan den medfølgende batteribank også opgraderes. Det betyder, at du med dette produkt er fremtidssikret, da du med tiden kan opgradere din batteribank, hvis forbruget øges – f.eks. ved køb af elbil eller varmepumpe.
Solcelleanlæg med batteribank
Du kan også overveje, om du skal have dig et solcelleanlæg med batteribank.
Solcelleanlæg er fantastiske på egen hånd, og kan gøre enormt meget for både din elregning og den grønne omstilling, men problemet i forhold til at blive selvforsynende vil oftest være, at du ikke er hjemme i de timer, hvor produktionen fra anlægget er højest. Produktionen fra et solcelleanlæg vil nemlig afhænge af dagens timer, hvor solen er fremme, det vil sige mellem 8-16, som uheldigvis også er der, størstedelen af os er på arbejde.
Har man ikke en batteribank, så vil størstedelen af elproduktionen ske i de timer, hvor man har lavt forbrug og derfor blot blive sendt ud på elnettet igen. Det kan være, man har en vaskemaskine eller andet tændt, men uanset hvad, vil forbruget i denne periode oftest være meget lavt.
Derfor kan det i mange tilfælde være gavnende at tilkøbe en batteribank til ens solcelleanlæg. Dette er faktisk tilfældet i langt de fleste tilbud, vi sender ud, da det simpelthen tillader en meget bedre udnyttelse af den selvproducerede el.
Med en batteribank vil man nemlig, i stedet for at sende elektriciteten tilbage ud på elnettet, bare kunne lade ens batteri op. Når man så er hjemme igen og sætter gang i ovnen eller opvaskemaskinen, så er det den selvproducerede el fra batteribanken som bliver benyttet.
Med intelligent energistyring, såsom Heartbeat, er en batteribank også helt essentiel for at få optimal udnyttelse af systemet. Systemet tillader, at solcelleanlægget kan handle på elbørsen, for at sikre dig billig køb af strøm og dermed maksimal gevinst fra salg af strøm.
Tilkøb husbatteri til solceller
Tilkøb husbatteri til solceller
Batterier til solceller er en fremragende måde at udnytte solenergi endnu bedre, da man kan lagre elektricitet fra solcellerne og bruge den, når der er behov for den. Viasol tilbyder nogle af de førende batterier på markedet.
Installation af solceller
Installation af et solcelleanlæg kræver professionel ekspertise. Før installationen vil eksperten foretage en grundig vurdering af sollysets potentiale, men også bygningens og tagets egnethed til solceller.
Hos Viasol er vi førende udbydere af solceller og solcelleanlæg, og vi tilbyder førsteklasses installationer af solcelleanlæg, skræddersyet til dine behov.
Vores team af erfarne solcelleeksperter er specialiserede i installation af solcelleanlæg, som vil maksimere indfangningen af solcelleenergi. Vi tager dig i hånden i hele processen - fra start til slut.
Pris på solceller
Prisen på et solcelleanlæg vil afhænge af en række forskellige faktorer. Det er både størrelsen på anlægget, men også kvaliteten af solcelleanlægget, der vil afgøre prisen. Hos os ligger prisen for et standardanlæg på 135.000 kr.
Prisen på solceller afhænger blandt andet af disse forhold:
Solcelletype
Installationsomkostninger
Størrelse på solcelleanlægget
Skal der tilkøbes batteribank?
Intelligent energistyring fra Heartbeat
Solceller og batteribank har hidtil været en simpel måde at reducere elregningen, men nu er intelligent energistyring kommet ind i billedet. Heartbeat, den innovative energistyringsløsning fra 1KOMMA5, revolutionerer måden, vi kan spore og administrere vores energiforbrug.
Ved at tilgå elbørsen, kan Heartbeat med solcellestrøm i husstanden og en batteribank tilkoblet, maksimere gevinsten fra solceller. Her vil den købe strøm, når den er billigst, sælge når elprisen er højest og løbende optimere forbruget i alle husstandens apparater.
Den sættes sammen med solceller og batteribank, samt en eventuel varmepumpe og/eller elbil, hvorefter den kobles op til vejrudsigten og elbørsen Nord Pool. Denne indsigt og data bruger Heartbeat til helt automatisk at optimere dit energiforbrug, og give dig maksimal fortjeneste.
Hos Viasol fører vi i Danmark eksklusivt Heartbeat, og er så sikre i dens evner, at vi tilbyder en garanti på 2000 kr. i årlige besparelser de første 2 år.
Smart Energy Management med Heartbeat
Smart Energy Management med Heartbeat
Heartbeat optimerer hele dit hjems energiforbrug året rundt og kan typisk spare dig flere tusinde kroner ekstra årligt, alene på optimeringer. Løsningen er en decideret teknologisk revolution indenfor vedvarende energi, der giver dig mulighed for let at overvåge og optimere dit energiforbrug som aldrig før.
Solceller til private
Hos Viasol er vores private kunder hjertet i vores mission. Vi leverer højtydende solceller til private hjem, som effektivt omformer solens stråler til bæredygtig, ren energi. Lev grønnere med Viasol
Solceller til sommerhus
Lad ikke dit sommerhus være undtagelsen. Med Viasols solceller kan du omdanne din feriebolig til en bæredygtig oase. Generer din egen energi og nyd sommeren uden bekymringer for dit energiforbrug
Solceller til erhverv
Optimer din virksomheds grønne fodaftryk med Viasols solceller til erhverv. Vi hjælper dig med at minimere dine energiudgifter og maksimere bæredygtigheden i din forretning, mens du udviser et stærkt miljøansvar.