Solceller til
privat brug

 • Gør som vores +5.000 kunder
 • Spar op til 70% på din elregning
 • Vi rådgiver, monterer og servicerer
--IMAGE MISSING--

Vil du spare penge på elregningen og samtidig gøre en grøn forskel? Mange husejere vælger at installere solceller på deres tag for at generere deres egen elektricitet.


Ved at investere i solceller kan du reducere dine energiomkostninger, bidrage til at beskytte miljøet og gøre dig mere uafhængig af elnettet.

Få et tilbud på solceller allerede i dag

Er du interesseret i et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg? Så klik ind her og prøv prisberegneren. Svar på 4 simple spørgsmål - så beregnes et anbefalelsesværdigt solcelleanlæg ud fra dine svar, som giver dig den optimale løsning til at blive selvforsynende.

Heartbeat Overblik

Fordele ved solceller til hus

Spar penge og beskyt miljøet

Solceller udnytter solens energi til at generere elektricitet, hvilket gør dem til en bæredygtig energikilde. Den energi, der produceres af solcellerne, kan bruges direkte i husstanden, hvilket reducerer den mængde af el, der skal købes fra det offentlige el-net. Dette kan resultere i betydelige besparelser på din elregning over tid. Et solcelleanlæg med batteribank sparer dig for omkring 10.000 kr. Om året for en gns. Husstand (4-6.000 kWh) - ud fra de gældende elpriser. Samtidig kan du sænke dit CO2-udslip med 0.6 ton om året.

footprint

Du kan øge værdien på boligen

Installationen af solceller kan også øge værdien af dit hjem, da boligen vil få et bedre energimærke. Potentielle købere er ofte villige til at betale mere for et hus med solcelleanlæg, da det byder på en langsigtet investering i energieffektivitet og besparelser på elregningen - deraf lavere faste omkostninger.

footprint

Minimal vedligeholdelse og lang levetid

Solceller kræver generelt minimal vedligeholdelse, har en lang levetid (+35 år), og er en støjfri energikilde. Når solcellerne er installeret korrekt, kan de fungere pålideligt i årtier uden driftsomkostninger. Med solceller fra Viasol får du en af branchens længste og bedste garantier på solceller - helt op til 40 år.

footprint

En skalérbar og fleksibel løsning

Solceller kan nemt skaleres op eller ned, alt afhængigt af jeres energibehov. I kan starte med en mindre installation og tilføje flere paneler senere. Solcellepanelerne kan nemt installeres forskellige steder, ikke kun tage, men også facader og jorden.


Desuden kan den medfølgende batteribank også opgraderes. Det betyder, at du med dette produkt er fremtidssikret, da du med tiden kan opgradere din batteribank, hvis forbruget øges – f.eks. ved køb af elbil eller varmepumpe.

footprint

Køb solcelleanlæg til din privatbolig hos Viasol


1KOMMA5° FULL BLACK

--Image Missing--
 • Half-cut solcelleteknologi
 • 420 Watt Peak
 • 25 års produktgaranti
 • 30 års ydelsesgaranti
 • Produceret af os, 1KOMMA5° lavet med Tysk silicium

Sunpower Performance

--Image Missing--
 • Patenteret shingled cell teknologi
 • 405 Watt Peak
 • 25 års produktgaranti
 • 25 års ydelsesgaranti – min. 87% ydelse derefter
 • 25 års servicegaranti

Sunpower Maxeon

--Image Missing--
 • Maxeon solceller
 • 420 Watt Peak
 • 40 års produktgaranti
 • 40 års ydelsesgaranti – min. 88.3% ydelse derefter
 • 40 års servicegaranti

Solcelleanlæg med batteri

Når du får etableret dit solcelleanlæg, kan du i samme omgang overveje at anskaffe en batteribank. Når solcelleanlægget er koblet til et batterilager, kan I få mest muligt ud af solenergien, på alle tider af døgnet.


Problemet med at blive selvforsynende af solenergi ligger nemlig i, at mange mennesker ikke er hjemme mellem 8-16, hvor elproduktionen er på sit højeste. På den måde, kan I øge selvforsyningen ved solcelleanlægget ved at anskaffe en batteribank, og bruge energien de tider, størstedelen af jeres forbrug reelt ligger.

Tilkøb husbatteri til solceller

Sonnen battery

Batterier til solceller er en fremragende måde at udnytte solenergi endnu bedre, da man kan lagre elektricitet fra solcellerne og bruge den, når der er behov for den. Viasol tilbyder nogle af de førende batterier på markedet.

Professionel installation af solceller i hus

Når du har besluttet dig for, at en investering i solceller giver mening for jer, kan I få hjælp af en ekspert eller rådgiver fra Viasol. Rådgiveren vil undersøge jeres hus for at vurdere egnetheden.


Her bliver der fx taget hensyn til tagets hældning, orientering og eventuelle skyggeområder. Det er baseret på denne evaluering, at der bliver skræddersyet et solcelleanlæg til netop jeres hjem.


Når designet er godkendt, vil solcellerne blive installeret på dit tag eller i din have. Den nøjagtige installation afhænger af hjemmet og energibehovet, men det vil typisk indebære montering af panelerne og tilslutning til det eksisterende elektriske system.


Bliv klogere på her, hvordan opsætningen af solcelleanlæg foregår

Kvalitet, ydelse og innovation

--Image Missing--

Køb

Betal kontant eller få finansiering uden binding og lav rente.

--Image Missing--

Levering

Vi leverer hele anlægget dagen inden den aftalte monteringsdato.

--Image Missing--

Montering

Inden opsætning besigtiger vores erfarne montører husstanden.

--Image Missing--

Papirarbejde

Vi klarer papirarbejdet til Energistyrelsen og din el-distributør.

Dét skal du overveje, inden du køber solceller

Før du investerer i solceller til dit hjem, er der flere faktorer, du bør overveje.


 1. Hvad er husstandens energibehov?

  Det er vigtigt, at lave en beregning af husstandens energiforbrug for at finde ud af, om det kan betale sig at få solcelleanlæg sat op, eller om solcelleanlægget ikke er stort nok.


 2. Finansiering af solcellerne

  Hvis I ikke har pengene til at betale solcelleanlægget kontant, skal I overveje andre finansieringsmuligheder, som også vil give mening for jeres økonomi. Hos Viasol hjælper vi dig, så du kan få finansieret solcelleanlægget billigst muligt.


 3. Må du sætte solcelleanlæg op?

  Der kan være restriktioner i lokalplaner, som dikterer, om du må sætte solcelleanlæg op på din grund eller ej. Orientér dig derfor i lokalplaner, tinglysning og fredningszoner, inden du køber og opsætter solcellerne. Det gør du blandt andet ved at kontakte din lokale kommune.


  Det kan godt virke uoverskueligt, at skulle sætte sig ind i alle disse overvejelser. Derfor står vi hos Viasol altid klar til at hjælpe dig i hele processen. Fra køb og finansiering til montering og papirarbejdet.

Er mit hjem velegnet til solceller?

Når man overvejer at installere solceller på sit hus, er det vigtigt at evaluere, om huset er velegnet til denne type energiproduktion. Her er nogle faktorer, der kan hjælpe med at afgøre, om dit hus er egnet til solceller.


 1. Tagets orientering

  Et vigtigt element er tagets orientering i forhold til solen. Isoleret set får man den bedste produktion fra solen ved en sydvendt tagflade, da denne tagflade er mest eksponeret for solen, når solen er på sit højeste – midt på dagen. Omvendt er øst-og vestsider mindre eksponeret for solen. Men til gengæld rammer solen ind på tagfladerne på tidspunkter, hvor man faktisk har et forbrug i husstanden – hvilket er morgen (øst) og eftermiddag/aften (vest).

 2. Tagets hældning

  Tagets hældning spiller også en rolle i solcelleeffektiviteten. Et tag med en hældning mellem 30 og 45 grader er generelt bedst egnet til solceller. Dette vinkelområde hjælper med at sikre, at sollyset rammer panelerne optimalt og reducerer de områder, hvor solcellerne er i skygge.

 3. Områder med skygge

  Skygge fra omkringliggende træer, bygninger eller andre forhindringer vil reducere solcellernes effektivitet betydeligt. Det er derfor vigtigt at vurdere, om der er skyggefulde områder på taget i løbet af dagen - og af året. Hvis der er markante skyggefulde områder, kan det påvirke solcelleproduktionen.

  Hos Viasol forhandler vi SunPower solceller som har langt bedre effektivitet i skyggeforhold og diffust lys. Læs mere om SunPower Maxeon solcellerne her

 4. Tagets tilstand

  Solceller har brug for en stabil og solid overflade at blive installeret på. Det er derfor også vigtigt at vurdere tagets tilstand - og sikre, at det er egnet til at bære solcellepanelerne. Hvis taget er i dårlig stand eller har brug for reparationer, bør dette håndteres inden installationen af solcellerne.

  Er du i tvivl om dit hjem er egnet til solceller? En professionel solcelleinstallatør vil kunne vurdere dit hus og dets egnethed til solceller. Hvis taget ikke viser sig at være egnet til solcellepaneler, er der stadig alternative muligheder for at udnytte solenergi til dit hjem, fx ved at opsætte et stativ på jorden (hvis husets grund er stor nok). Hos Viasol tager vi dig i hånden under hele processen - fra start til slut.

Pris på solceller til hus

Prisen på solceller til private hjem kan variere alt afhængigt af de underliggende faktorer. Det gælder blandt andet størrelsen på anlægget, den valgte solcelletype og installationens kompleksitet. Skal solcellerne fx installeres på tag med hældning, på fladt tag, integreret i tagfladen - eller på jorden? Et standardanlæg hos os kan ligge på omkring 135.000

Intelligent energistyring: Hold øje med energien

Den innovative energistyringsløsning fra Heartbeat revolutionerer måden, vi kan spore og administrere vores energiforbrug. Heartbeat byder på et avanceret system, der giver flere indsigter i energiforbruget på en enkel og intuitiv måde - og du kan langt nemmere reducere dit energiforbrug med helt op til 2-5000 kr ekstra om året.

Smart Energy Management med Heartbeat

Heartbeat

Heartbeat optimerer hele dit hjems energiforbrug året rundt og kan typisk spare dig flere tusinde kroner ekstra årligt, alene på optimeringer. Løsningen er en decideret teknologisk revolution indenfor vedvarende energi, der giver dig mulighed for let at overvåge og optimere dit energiforbrug som aldrig før.