sonnenCharger – Verdens mest intelligente elbil ladestander

// I denne blog kan du læse om fordelene ved sonnenCharger og hvorfor det er den bedste ladestander på markedet //

sonnenCharger – Verdens bedste og mest fremtidssikrede ladestander til hjemmet

Med specifikationer som er blandt de bedste på markedet, og et styresystem som tilbyder funktionalitet i nye højder, er sonnenCharger ulig noget andet der er tilgængeligt på det danske marked. Sonnen er en kendt spiller i markedet for hybrid batteribanke til solcelleanlæg, og Viasol har i flere år haft et tæt samarbejde med dem, som nu igen udvides. Dette er også årsagen til at Danmark som et af de første lande i verden får adgang til den unikke sonnenCharger.

Ladestanderen tilbyder 22kW, hvilket lige nu er det absolut bedste der fås på markedet. Det er dog ikke det som gør, at SonnenCharger skiller sig ud fra mængden; det er nemlig styresystemet. Softwaren giver flere forskellige muligheder for opladning af din el-bil, om end det er at lade hurtigst muligt, udelukkende med grøn energi, eller en blanding – sonnenCharger tillader det hele igennem deres brugervenlige app eller via touch-skærmen som sidder på ladestationen. Læs mere nedenfor hvor vi udforsker sonnenCharger i dybden.

Ønsker du at se et tilbud på et solcelleanlæg med batteribank fra sonnen som tillader tilkobling af sonnenCharger, så kan du altid prøve vores prisberegner.

Elbil og Solceller

Når man snakker om den grønne omstilling i Danmark er både elbil og solceller to punkter som ofte bliver nævnt, men det er også to dele af den grønne omstilling som har et enormt godt sammenspil. Med solceller kan du nemlig, igennem størstedelen af året, køre udelukkende på selvproduceret energi, og dermed køre i din elbil stort set gratis. De fleste vil selvfølgelig oftest oplade deres el-bil igennem aftenen eller natten, derfor er det også til stor gavn at inkludere en Sonnen batteribank til solcelleanlægget. Dette fordi at størstedelen af solcelleanlæggets produktionen sker i løbet af dagstimerne, når solen er fremme, og derfor ville du uden en batteribank ikke kunne udnytte disse timer af høj produktion til at oplade din elbil. Hvis du derimod har en batteribank, vil du om aftenen kunne sætte din elbil til at oplade fra den store mængde selvproduceret strøm fra batteribanken. Det er dog langt fra alle ladestandere, som gør det teknisk muligt at oplade udelukkende fra din selvproducerede energi.

BMW elbil som er ved at blive ladet op af en sonnencharger ladestander, med selvforsynende energi

Hvem er Sonnen?

Sonnen blev grundlagt i 2010 og kom på markedet i 2011, med de første fuldt integrerede lagringssystemer til lithium-ion-batterier og har siden da været førende på ​​det globale marked for energilagring til boliger. Gennem de senere år, har Sonnen været en af de hurtigst voksende teknologivirksomheder i Tyskland, hvor virksomheden har sin oprindelse. I 2018 præsenterede de for første gang sonnenCharger, som sidenhen er blevet en af de mest populære ladestationer på det tyske marked.

sonnenCharger

sonnenCharger er en af de bedste hvis ikke den bedste, ladestander på markedet. Ikke alene pga. af softwaren og styresystemet, med de unikke funktioner som følger, men ligeså meget fordi at specifikationerne er af samme høje kvalitet, som Sonnen normalt står for.

  • 22 kW
  • Type 2 charger
  • 7 meters kabel
  • IP56 beskyttelse
  • Touch Display
  • App styring
en sonnencharger ladestander i sort og blå, til ladning af elbiler

Sonnens unikke software

Som tidligere nævnt er det som gør sonnenCharger helt unik, den software som gemmer sig i denne ladestander. En af de store trækpunkter for deres batteribank har altid været deres mange muligheder for, at følge med i solcellernes produktion såvel som at købe billig strøm. Med sonnenCharger bliver dataen fra dit sonnenBatterie, benyttet til bedst muligt at optimere ladningen af din el-bil – dette som kan lade sig gøre, da du nu kan få hele ´pakken´ fra samme producent, frem for at have forskellige producenter til inverter, batteribank og ladestander.

Strømtilstand

Sammenspillet mellem sonnenBatterie og sonnenCharger tillader for en række geniale lade funktioner. Den første funktion, ‘Strømtilstand‘, sikrer hurtigst mulig opladning, men med benyttelse af egenproduceret energi først og fremmest. Denne tilstand benytter også strøm fra el-nettet, da formålet er hurtigst muligt at oplade bilens batteri. Strømtilstand er dog en funktion som findes i andre ladestandere på markedet – det er sonnenChargers ‘Smart-tilstand’ som gør at sonnenCharger skiller sig ud fra mængden.

Smart-tilstand

Den såkaldte ‘Smart-tilstand‘ er lige nu den mest intelligente ladefunktion tilgængelig på markedet. Smart-tilstanden har i sig selv 2 forskellige tilstande. Den første tilstand går på at du sætter et tidspunkt du gerne vil have bilen fuldt ladet, så sikrer sonnenCharger at bilen er ladet til den tid. Ved hjælp af vejrprognoser og data fra sonnenBatterie beregner sonnenCharger hvor mange kW der bliver produceret fra dine solceller i den næste tid. Hvis vejrprognosen viser at der kommer sol om et par timer, og at der er mange timer til det fastsatte tidspunkt hvor bilen skal være færdig med at lade, så sætter sonnenCharger opladningen på pause indtil der igen er selvproduceret strøm. Dermed optimerer sonnenCharger altså ladningen så at bilen er klar til kørsel på det givne tidspunkt, med maksimal brug af din selvproducerede energi.

Den anden ‘Smart-tilstand’ hedder ‘Egen Energi‘. Denne funktion gør, som navnet hentyder, at bilen bliver opladt udelukkende med selvproduceret, grøn, energi. På samme vis som den første ´Smart-funktion´, sætter sonnenCharger ladningen på pause, hvis der ikke er noget selvproduceret energi at tage fra. Dette betyder for dig, at du ikke sætter et tidspunkt ladningen skal være færdig, men derimod at når du skal køre, kan du være sikker på at 100% af energien i din bil er produceret med dine egne solceller.

Det skal siges, at for at kunne benytte de ovenstående smart-tilstande kræver det at din el-bil tillader at laderen pauser og starter ladningsprocessen. Det er en funktion som mange el-biler tilbyder efterhånden, og som vil blive standard indenfor kort tid. Vi er her hos Viasol ved at stable en liste af kompatible el-biler sammen, men indtil da kan du kontakte din el-bils fabrikater for at høre om din el-bil er kompatibel med pause funktionen.


Ønsker du at se et tilbud på et solcelleanlæg med batteribank fra sonnen som tillader tilkobling af sonnenCharger, så kan du altid prøve vores prisberegner.

et hus med en sonnencharger ladestander og solceller, som viser den grønne omstilling

Vil du høre mere?

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlæg med Sonnen Batteri. Ønsker du rådgivning eller for et uforpligtende tilbud?

Kontakt os allerede i dag og en af vores konsulenter vender hurtigt tilbage.

+45 7020 7474

kontakt@viasol.dk

Hejrevej 39, 3 sal
2400 København NV

Prøv vores online beregner