Skab strøm gennem solenergi med en inverter og solceller.

Når du får solceller, er det et krav, at du også skal have en solcelle-inverter. Det er nemlig inverteren, der omdanner strømmen fra solcellerne til den brugbare strøm, du får ud af stikkontakten.

Inverteren er altså en af hovedelementerne i et solcelleanlæg, og hos 1KOMMA5° fører vi nogle af markedets bedste invertere til solceller.

Se produktsortiment
Enphase mikroinvertere til solceller bliver installeret på tag

Hvad er en inverter?

Solcellepaneler genererer det, man kalder jævnstrøm (DC), som skal konverteres til vekselstrøm (AC) for at kunne blive brugt i hjemmet.

En inverter til solceller er det essentielle instrument, der konverterer strømmen fra solcellerne, så det rent faktisk kan bruges i husstanden.

Med udgangspunkt i din husstands specifikke forhold og solcelleanlæggets størrelse, kan det være af større eller mindre betydning, hvilken solcelle inverter, du vælger.

Læs mere om solceller
Solceller integreret i tag fra 1KOMMA5

Den rigtige inverter til solceller - helt efter dine behov.

Vores solcelle-invertere er nøje udvalgt med fokus på kvalitet og funktionalitet.
Kontakt os nu for at få et skræddersyet tilbud.

sungrow standard inverter til solceller

Sungrow standard inverter

  • 10 års garanti

  • 2 MPPT (Kan opsættes på 2 tagflader)

  • 3-faset inverter

  • Input: 7,5 kW - 18 kW

  • Output: 5 kW - 12 kW

  • IP65-beskyttelse - kan opsættes udendørs

  • App-overvågning

Vis produkt
Sungrow sh hybrid inverter til solceller

Sungrow hybrid inverter

  • 10 års garanti

  • Heartbeat-kompatibel

  • 2 MPPT (Kan opsættes på 2 tagflader)

  • 3 faset inverter

  • Input: 7,5 kW - 15 kW

  • Output: 5 kW - 10 kW

  • IP65-beskyttelse - kan opsættes udendørs

Vis produkt
Enphase IQ mikroinvertere til solceller

Enphase IQ mikroinvertere

  • 25 års produktgaranti

  • 25 års servicegaranti

  • Heartbeat kompatibel

  • Flerfaset IQ-kabling over 3 faser

  • Input/Output 560 W/380 W (pr. panel)

  • Maksimal optimering i skyggeforhold

  • Fuldkommen fleksibel montering af solpaneler

  • Amerikansk producent

Vis produkt

Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtige inverter til dine solceller?

Det kan virke som en simpel beslutning, når du skal vælge inverter. Strømmen skal jo "bare" konverteres, så den kan benyttes i hjemmet. Dog er der flere faktorer, der er vigtige at have in mente, når man skal vælge inverter(e) til sit solcelleanlæg.

Strenginvertere og mikroinvertere.

Når man snakker invertere, tales der oftest om strenginvertere og mikroinvertere.

En strenginverter er en central-inverter, der håndterer hele solcelleanlægget. I modsætning dertil, har du mikroinverteren, der installeres under hvert enkelte panel.

Du kan læse mere om forskellen på de to inverter-typer længere nede på denne side.

Læs mere
Mikroinverter

Det har aldrig været nemmere at få solceller til dit hjem.

Det skal ikke være svært at gøre en forskel for klimaet og din økonomi. Vi gør vedvarende energi nemt ved at tage tage dig i hånden fra tanke til handling – uden at du skal løfte en finger.

Beregn dit potentiale

Overvejer du at investere i et solcelleanlæg? Sammen udregner vi dit hus’ potentiale, så du kan få mest muligt ud af dit kommende solcelleanlæg.

Vi klarer papirarbejdet

Før du investerer i solceller, skal du vide, om projektet spiller sammen med eventuelle lokalplaner, fredninger eller servitutter. Vi undersøger dette for dig og sørger for, at papirarbejdet er i orden.

Levering, montering og service

Når du har fået grønt lys til at etablere dit solcelleanlæg, er du klar til at få det installeret. Vi hjælper med alt – fra levering til montering og service.

Hvad er en mikroinverter til solceller?

En mikroinverter til solceller sikrer, at du altid får maksimal produktion fra dit solcelleanlæg. Ved at have en mikroinverter installeret under hvert panel, sikres det, at resten af anlæggets produktion ikke påvirkes af eventuelle skyggeforhold eller nedsat produktion på et enkelt panel. Dette er en problematik, man kender fra strenginvertere til solceller.

  • Skyggeoptimering: hvis et solpanel bliver påvirket af skygge, påvirker det kun det pågældende panel.

  • Da hvert enkelte panel fungerer uafhængigt af hinanden, vil der være lavere risiko for “single point of failure”. Eventuelle fejl påvirker dermed ikke hele solcelleanlægget.

  • Nemmere skalering og udvidelse: Det er en simpel procedure at tilføje nye paneler og mikroinvertere løbende.

  • Nemmere fejlfinding og garantisikring: Da man kan overvåge hvert enkelte panel, er det nemt at opdage fejl, så du kan udnytte garantien på produktet.

Hos 1KOMMA5°, er vi partnere med den markedsførende producent, Enphase, som er opfinderen af mikroinverteren. De har også de bedste mikroinvertere på markedet og med det kommer mange goder, herunder bl.a. 25 års produkt- og servicegaranti. 

Enphase mikroinverter til solceller bliver monteret på tag

1-fasede og 3-fasede invertere.

I det danske kongerige, har vi en begrænsning på 1-fasede invertere, der gør, at man maksimalt kan benytte en produktion fra sine solceller på 3,68 kW. Derfor er det også relevant at forholde sig til, om det skal være en 1-faset eller 3-faset inverter, da en højere produktion, end det tilladte, blot vil resultere i spildt strøm.

Såfremt, du får installeret et større solcelleanlæg (fx med mere end 5 kW solceller), vil det være relevant at overveje en 3-faset inverter. En 1-faset inverter har nemlig en begrænsning på 3,68 kW, og dermed vil al produktion herover gå til spilde. Ved en 3-faset inverter er begrænsningen så høj, at det ikke bør være nødvendigt at tænke over for de fleste danske husstande.

Sungrow inverter og batteribank til solceller fra 1komma5

Hvad er en strenginverter til solceller? 

Strenginverteren er forbundet til flere solpaneler på samme tid gennem strenge. Strenginvertere er særligt velegnede til større solcelleanlæg, hvor alle paneler har samme forhold.

Strenginvertere er dog meget udsatte i delvise skyggeforhold, som f.eks. fra en skorsten eller lignende, da hele “strenge” af anlægget vil blive påvirket pga. skygge på få solpaneler. Dette kan skabe problemer og skader på panelerne i længden.

Oftest er de invertere, der installeres i Danmark, det, man kalder hybrid-invertere. En hybrid-inverter er lavet til at blive tilkoblet til et batteri til solceller. Med en hybrid-inverter med batteri og solceller, er det muligt at øge sin selvforsyningsgrad markant.

Hos 1KOMMA5°, fører vi hybrid-invertere fra Sungrow. Her er vores Sungrow hybrid-inverter kompatibel med intelligent energistyring fra Heartbeat.

Læs om Sungrow SH
Strenginverter vs mikroinverter til solceller

Levetiden for en solcelle inverter.

Efterhånden er levetiden på solceller blevet så lang, at man ikke behøver at tænke på at få udskiftet sine solceller, før de er 25-40 år gamle. Dette sætter dog nogle andre krav til solcelle-inverteren, der skal kunne omdanne solcellernes produktion til brugbar strøm. 

Ved de fleste strenginvertere, er det sådan, at du vil være nødsaget til at tænke på at få dem udskiftet efter ca. 15 år, da de fleste solcelle invertere har en garantiperiode på 10 år. Der ville være tale om en forholdsvis lille omkostning, da prisen på invertere er nedadgående, men ikke desto mindre vil der være tale om en reinvestering og en udgift.

Med mikroinverteren, får du lokale invertere under hvert enkelte solcellepanel. Det betyder også, at det kræver lidt mere arbejde ved potentiel udskiftning, men da de er designet til at holde i lige så lang tid som dit solcelleanlæg, så er der tale om mindre arbejde på den lange bane.

Vores mikroinvertere fra Enphase har eksempelvis 25 års produkt- og servicegaranti. Med disse, er du sikret, at dine solceller og din solcelle inverter følges ad. Servicegarantien er endda din garanti for, at du ikke skal bekymre dig om at betale noget, hvis der skal ske en udskiftning på inverteren.

Sollys i køkken drevet af solenergi

Få svar på dine spørgsmål her eller kontakt os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Der kan være mange spørgsmål som melder sig, når det handler om at optimere sit hjem med bæredygtig energi. Vi giver svar på nogle af dem her.



Du kan også ringe til os på +45 7020 7474.

Kontakt os nu